Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valentina i Kristina

Prvi Božić sijamskih blizanki: Svi u obitelji smo presretni, a cure dobro napreduju

Prve sijamske blizanke u Hrvatskoj
Foto: Privatni album
1/6
24.12.2019.
u 19:46

Prošli tjedan su bile u Zagrebu na kontroli i liječnici kažu kako je sve u redu

U domu obitelji Tambolaš u Bušetini, naselju pokraj Virovitice pripremaju se blagdanski kolači. Obitelj je presretna zbog toga kako dvije djevojčice napreduju, sijamske blizanke Valentina i Kristina. Podsjetimo, na zagrebačkom Rebru liječnici su izveli razdvajanje sijamskih blizanki.

- Sretna sam jer je ovo prvi Božić sa sekama – kazala je sestra blizankinja Maja (6). Majka Marija ispričala je kako su u tijeku pripreme za Božić, koji se kod njih slavi na tradicionalan način. U večernjim satima na Badnjak unosi se jela, koja će biti u posudi jer je namjeravaju presaditi nakon blagdana, piše 24sata.

- Doista smo svi u obitelji presretni jer ćemo prvi put Božić dočekati i proslaviti ga u velikoj obitelji, i to u kući u koju smo se uselili prije nekoliko mjeseci - ispričala je Marija, dok su curice veselo puzale po podu u društvu seke, a brat Ivan (4) igrao se u dvorištu.

Video: Prve sijamske blizanke u Hrvatskoj

Cure dobro napreduju i sad su teške 7 kilograma. Razlika između njih je 100-tinjak grama. Prošli tjedan su bile u Zagrebu na kontroli i liječnici kažu kako je sve u redu.

- Kad smo došli na odjel, cure su malo bile zbunjene, ali se vidjelo da su im neke stvari ostale u sjećanju, iako je prošlo više od tri i pol mjeseca od kada su stigle kući. Tu i tamo su se nasmijale sestrama, ali su, izgleda, zaboravile većinu stvari jer je vrijeme učinilo svoje. Kad me netko pita je li mi teško s četvero djece, uvijek odgovorim da nije jer doista i nije. Pomaže mi suprug, ali je tu prije svih Maja, koja je jako vezana uz sestrice – kaže majka.

Majka je puna hvale kad se radi i o njihovom dnevnom rasporedu. Nakon jutarnjeg buđenja iza četiri sata te obroka, cure spavaju. U 10 sati je novi obrok te polusatni odmor i onda ručak između 14 i 15 sati.

- Nisu izbirljive. Jedu gotovo sve. Začudo, najviše vole špinat s oslićem, dok mi ostali ukućani nismo skloni pretjerano ribi. Naravno, jedu i ostale vrste mesa. Ne hranim ih kašicama jer im pripremam sve vrste povrća, a jako vole voće – pojašnjava prehrambene navike svojih blizanki.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije