Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva svijeta

Prve dame odijevanjem pokazale razlike između Istoka i Zapada

turska
Reuters
21.10.2010.
u 19:34

Dok prva dama Njemačke Bettina Wulff voli tetovaže i rock-skupinu U2, Hayrünnisa Gül je tradicionalna muslimanka koja u javnosti nosi hidžab.

Dva predsjednika, dvije prve dame i dva potpuno različita svijeta. Posjet njemačkog predsjednika Christiana Wulffa turskom kolegi Abdullahu Gülu na simboličnoj je razini pokazao kako će Turska teško postati punopravna članica Europske unije. “Sukob svjetova” kulminirao je u trenutku kada su se dvije prve dame prošetale na crvenom tepihu ispred počasne postrojbe turske vojske.


Najbolja odluka

Bettina Wulff (37) bila je u elegantnoj sivoj haljini, a njezina domaćica Hayrünnisa Gül (45) s hidžabom na glavi. To je bio prvi službeni nastup turske prve dame s pokrivalom za glavu koje je do dolaska na vlast stranke njezina muža praktično bilo zabranjeno. No dvije prve dame ne razlikuju se samo po stilu odijevanja nego i po svojim životnim pričama. Bettina Wulff samosvjesna je poslovna žena koja je već imala uspješnu karijeru prije nego što se udala za Wulffa. Zbog nje je Wulff ostavio prvu suprugu s kojom je bio još od studijskih dana.
– Wulff je donio najbolju odluku kad se oženio Bettinom. Njemačka će imati prvu damu čiju će sliku vojnici rado nalijepiti na svoje ormariće – pisao je Die Zeit. Bettina je u brak donijela dijete koje je dobila u izvanbračnoj vezi. Postala je prava njemačka modna ikona, a mediji je, sasvim opravdano, uspoređuju s Michelle Obamom i Carlom Bruni. Obožava tetovaže i U2.


Bez fakulteta

Turska prva dama Hayrünnisa Gül (45) udala se za 15 godina starijeg Abdullaha, koji joj je ujedno i prvi rođak, kad joj je bilo samo 15 godina. Tradicionalna je muslimanka pa je zbog religioznosti imala problema sa sekularnim vlastima. Zbog nošenja hidžaba nije joj bio dopušten upis na ankarsko sveučilište.

Ključne riječi

Komentara 316

OB
-obrisani-
16:15 22.10.2010.

loša neka atmosfera niko nije raspoložen za tuču

OB
-obrisani-
16:18 22.10.2010.

Iskreno, o čemu vi pišete ? Da mi se kćer sutra odluči udat za sina od moje sestre, jaoojjjj !

OB
-obrisani-
15:55 22.10.2010.

..ali kad govoriš 6 jezika, omaknu se greške...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije