Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19 u hrvatskoj

U Hrvatskoj još 261 osoba zaražena koronavirusom, sedmero preminulih

U zadnja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 146 novozaraženih koronavirusom
Foto: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
1/4
12.09.2020.
u 15:15

Među njima je 313 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

U posljednja 24 sata zabilježen je 261 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2429.

Među njima je 313 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Sedam je osoba preminulo.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 13.368 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 218 preminulo, a 10.721 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 8.955 osoba.

Do danas je ukupno testirano 216 495 osoba, od toga 5690 u posljednja 24 sata.

Tijek događaja:

15:15 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Novozaražene osobe su s područja grada Krapine te općina Bedekovčina, Đurmanec, Petrovsko i Zagorska Sela. Tri od pet novooboljelih bili su u samoizolaciji.

Pristigao je i 51 negativan nalaz, a još uvijek se čekaju rezultati za 8 uzoraka.

U istom su razdoblju ozdravile četiri osobe pa je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije 53.

U samoizolaciji se nalazi 195 osoba.

15:14 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je trinaest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a osam osoba je izliječeno, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Riječ je o muškarcu i tri žene iz Dubrovnika, za muškarca i dvije žene utvrđena je epidemiološka veza. Zaražena su i tri muškarca i jedna žena iz Metkovića, za dvojicu muškaraca i za ženu je utvrđena epidemiološka veza, kao i dvije ženske osobe iz Župe dubrovačke, od kojih jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Pozitivni su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Ploča i za oboje je utvrđena epidemiološka poveznica, te jedna muška osoba iz Opuzena za koju je također utvrđena epidemiološka veza.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 19 osoba, od kojih tri na respiratoru. U samoizolaciji se nalazi 658 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 11 697 uzoraka.

15:10 U Karlovačkoj županiji je od jučer u 12.00 sati do danas u 12.00 sati od ukupno testiranih 183 osoba pristiglo 39 nalaza, Ogulin 11 i Karlovac 28 i od toga je 6 pozitivnih. Čekamo još 144 nalaza za Karlovac koje ćemo objaviti u sutrašnjem izvješću. 

Od danas oboljelih osoba jedna je mlađa muška osoba iz Duga Rese (od prije u samoizolaciji), jedna starija muška osoba iz Karlovca za koju je epidemiološka obrada u tijeku te 4 osobe iz Slunja od čega su 3 kontakti prethodno oboljelih.  U samoizolaciji se nalazi 249 osoba i nije bilo kršenja samoizolacije. 

Inspekcijski nadzori: 11 nadzora- Karlovac - 7 lokala, Duga Resa- 4 lokala. Nije bilo kršenja mjera.

15:00 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U jednom slučaju radi se o osobi starije životne dobi koja je povezana je sa svadbom održanoj u Varaždinu 5. rujna. S te svadbene svečanosti je potvrđeno devet pozitivnih osoba. Dvije osobe, također starije životne dobi, nepoznate su epidemiološke anamneze, a otkrivene su zbog obrade u Općoj bolnici Varaždin. Sve tri novodetektirane zaražene osobe zadržane su na bolničkom liječenju.

13:46 Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Među novooboljelima 6 je ženskih i 7 muških osoba sa područja Grada Zadra (10), Benkovca (1), Posedarja (1) i Poličnika (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 264 uzoraka.
 
U Općoj bolnici  Zadar ukupno je hospitalizirano 14  bolesnika oboljelih od COVID-19  od kojih je dvoje na COVID JIL-u   na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

12:49 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od COVID-19 infekcije. Riječ je o jednoj osobi srednje životne dobi iz Šibenika i jednoj osobi starije životne dobi iz Knina koja je kontakt ranije oboljele osobe.

Pet osoba oboljelih od COVID-19 infekcije liječi se na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru. U posljednja  24 sata uzorkovano je 181 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 261 osoba koje su kontakti već poznatih oboljelih osoba.

12:09 U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata od koronavirusa je oboljelo 48, a u bolnici su umrle četiri osobe, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split preminule su četiri muške osobe. Troje ih je iz Splitsko-dalmatinske županije, u dobi od 87, 94 i 77 godina te 77-godišnjak iz Brodsko-posavske županije. Preminule osobe su uz ostale komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije ukupno je obrađeno 725 testova.

Iz Splita ih je na koronavirus pozitivno 27, iz Imotskog četiri, iz Dugopolja, Kaštela i Solina po tri, iz Sinja dvoje, te po jedan iz Dicma, Makarske, Muća, Podbablja, Prološca i Trilja.

"Od 48 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 16 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju", navodi se u priopćenju. Ukupno se 1332 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je njih 70, dok se četiri osobe nalaze na respiratoru.

12:06 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije 10 je novooboljelih osoba od koronavirusa. U posljednja 24 sata testirane su 62 osobe od kojih je 52 nalaza negativno i 10 pozitivno.

6 novooboljelih kontakti su ranije potvrđenih slučajeva, dok 4 novooboljele osobe nisu kontakti ranije oboljelih od koronavirusa s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

Od novooboljelih osoba jedan učenik je pohađao nastavu u Osnovnoj školi Velika Pisanica i uslijed toga će sukladno epidemiološkim mjerama 2 razredna odjeljenja i njihovi razrednici biti stavljeni u samoizolaciju.

Tako je sada 80 oboljelih osoba od COVIDA 19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, jer 3 osobe su se oporavile i skinute su s evidencije.

Od novozaraženih osoba koronavirusom njih 7 je s područja grada Bjelovara, jedna osoba je s područja općine Veliko Trojstvo, jedna s područja općine Velika Pisanica i jedna osoba s područja općine Rovišće.

Trenutno je u samoizolaciji 406 osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

11:52 Od jučer obrađenih 112 uzoraka u Međimurskoj županiji, dva su nalaza su pozitivna na koronavirus. Dosad je ukupno testirano 4816 osoba. Aktivan je 21 slučaj. Smanjuje se broj osoba kojima je određena mjera izolacije. - Trenutno je 85 osoba u samoizolaciji, 15 manje nego jučer - kažu u Stožeru.

11:47 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je u subotu o 13 novooboljelih od koronavirusa, a građane je pozvao da se privremeno suzdrže od organizacije javnih i privatnih okupljanja.

U toj su županiji trenutno 103 osobe pozitivne na koronavirus, a pod nadzorom liječnika u bolnici je devet osoba.

Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije 509 osoba je imalo pozitivan nalaz na koronavirus.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se nalazi 510 osoba.

09:43 U Zagrebu je u protekla 24 sata potvrđeno novih 49 slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivno oboljelih 544, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Među novooboljelima, njih 13 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 24 osobe su kontakti od prije pozitivnih osoba, a kod četiri je osobe epidemiološka obrada u tijeku.

"Tri su osobe došle iz BiH i jedna iz Francuske. Tri su novooboljele osobe iz azila, pa ih je sada ukupno četiri, a jedna je bila sudionik automobilističkog događanja (Zagreb-Novalja/Split)", navode u priopćenju. 

Jučer je testirano 780 osoba, a zbog novih oboljenja, izrečena je mjera samoizolacije za 186 osoba. Iz Stožera napominju da su svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na Zagreba negativni na SARS-CoV-2. Također, nije bilo pozitivnih nalaza učenika i nastavnika pa tako niti novih samoizolacija po razredu. Trenutno su u Zagrebu djeca četiri razreda u samoizolaciji, u tri osnovne i u jednoj srednjoj školi.

09:40 U Osječko-baranjskoj županiji osam je novooboljelih od koronavirusa - troje s područja Osijeka, dvoje iz Đakova te po jedna osoba s područja Valpova, Čepina i Semeljaca, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo analizirano je 226 uzoraka. U osječkom KBC-u trenutno se na liječenju nalaze 22 osobe oboljele od koronavirusa, od kojih je jedna na respiratoru.

„Epidemiolozi su mjere samoizolacije odredili za 23 kontakta novopozitivnih osoba, pa se sada na području županije u samoizolaciji nalazi ukupno 381 osoba. Policija je samoinicijativno obavila 21 provjeru osoba u samoizolaciji pri čemu nije utvrđeno kršenje tih mjera“, navodi se u priopćenju Stožera.

09:20 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 3 nove pozitivne osobe na  COVID-19 (1 osoba iz Privlake, 1 iz Mirkovaca, te 1 strani državljanin koji trenutno boravi u Gunji). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 686, od kojih je 589 osoba izliječeno, a ukupno je 14 preminulih osoba.

Trenutno je u županiji 7 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 107 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 9440. U samoizolaciji na području županije je 226 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 5 radnika iz sustava zdravstva (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 2 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 11 radnika (4 liječnika, 4 medicinske sestre/tehničara i 3 druga zdravstvena radnika).

09:16 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 126 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 114 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 362 osobe, a ukupno je testirano 7178 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 160 uzoraka, od kojih je 14 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

08:56 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

08:13 U petak je u KBC-u Split umro 59-godišnji djelatnik splitskog PNUSKOK-a, nakon što je deset dana bio na respiratoru, javlja Slobodna Dalmacija. Radi se o hrvatskom branitelju, nekadašnjem djelatniku Odjela gospodarskog kriminaliteta i osobi koju su svi iznimno poštovali i voljeli i koja je dajući krv drugima spasila mnoge živote.

Njegov sprovod uz sve počasti održat će se u subotu u popodnevnim satima.

PNUSKOK formacijski pripada Ravnateljstvu policije, ali je ovaj policajac ostavio trag i u PU splitsko-dalmatinskoj.

Ključne riječi

Komentara 79

ED
edgar2
12:37 12.09.2020.

Analiza u 41 zemlji otkrila je da je doprinos smanjenju efektivnog reproduktivnog broja najveći kada su skupovi bili ograničeni na 10 ljudi ili manje (36%; 16-53%), u usporedbi sa 100 ljudi ili manje (21%; 1-39%) i s 1 000 ljudiljudi ili manje (2%; -2.0-22%)

AA
aabbcc
23:19 12.09.2020.

U starackim domovima kada umre pozitivan na test naprave frku a vise umire onih staraca koji su negativni na test i strucnjacima to normalno.

BA
babovac
10:54 12.09.2020.

12 tisuća zaraženih u pola godine pandemije. Kroz nekih 10 tisuća godina zarazit ćemo se svi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije