Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I TO SE DOGAĐA Pljačkaši narušili sigurnosni imidž Požege

Prva pljačka u požeškoj županiji od 2006. godine

05.12.2008.
u 18:05

POŽEGA – Dvojica maskiranih s noževima upali su u srijedu navečer u prodavaonicu Braco u požeškom naselju Sajmište te od prodavačice (20) zatražili novac. Mirno su otišli s nevelikim utrškom. Događaj je to koji je pomalo iznenadio i Požežane i policiju jer razbojstva na području Policijske uprave požeško-slavonske nisu česta.

Prvo razbojstvo
– To je prvo ovogodišnje razbojstvo, a samo jedno imali smo i 2006. U 2007. godini nije ih ni bilo. Sa zadovoljstvom mogu reći da na svom području ne bilježimo velik broj ni drugih teških kaznenih djela. Što je najvažnije, počinitelje kaznenih djela uglavnom uspijemo pronaći pa je već godinama ukupna razriješenost kaznenih djela kod nas veća od 80 posto – kazao je načelnik Odjela krim policije u PU Željko Grgić.

Ove riječi Grgić je potkrijepio službenim podacima iz kojih se vidi da su u ovoj godini zabilježena dva ubojstva, lani ih nije bilo (samo dva pokušaja), a u 2006. dogodilo se jedno. I broj silovanja godinama se kreće između jednog i pet. Broj kaznenih djela u PU požeško-slavonskoj unazad deset godina raste kao i u ostatku Hrvatske, ali je daleko najmanji u odnosu na sve druge policijske uprave. Lani je u požeškoj županiji bilo 697 kaznenih djela, dok je prva sljedeća Ličko-senjska županija s 1122 kaznena djela. Mala Međimurska županija imala ih je 1454. Požeško-slavonska županija najbolja je i kada se u obzir uzme omjer broja stanovnika i kaznenih djela.

Najsigurniji u RH
– Broj kaznenih djela u odnosu na prošlu godinu smanjen je za 20 posto, a imamo i najmanji broj prekršaja s područja kršenja javnog reda i mira. Nereda na masovnim skupovima godinama nismo imali pa kada se u obzir uzme visok postotak razriješenosti kaznenih djela, jasno je da je naša PU jedna od najučinkovitijih a ovo područje jedno od najsigurnijih u Hrvatskoj – istaknuo je Nikola Janković, načelnik PU požeško-slavonske.

Jedino ove godine bilo je devet mrtvih u prometu, a lani šest.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije