Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Provokacija iz Trsta: Talijani slave D'Annunzija

Odluka Trsta i već spreman spomenik D’Annunzija kako sjedi na klupi i čita knjigu, kipara Alessandra Verdija, koji bi trebao biti postavljen na tamošnji Trg burze, podijelila je talijanske političare, povjesničare i građane te izazvao jednoglasnu osudu u Hrvatskoj

Komentari 10

MM
Marko_Maras
00:02 13.07.2019.

Sam spomenik zapravo nije upitan, jer D'Annunzio ima određenu vrijednost kao književnik. Ali postavljanje spomenika na stotu obljetnicu njegove luđačke vladavine u Rijeci je čista glupost i besmislica. Uostalom, ne vjerujem da Tršćani mare za to. Njihov pravi predstavnik je Svevo, kozmopolit i mnogo bolji pisac od D'Annunzija.

VL
SZ
slaven.zadravec
08:01 13.07.2019.

Baš nezgodno za hrvatske nacionaliste. Da li podržati talijanske nacionaliste ili priznati neodrživost nacionalizma kao takvog, pa tako i svog vlastitog.

VL
RP
rpzagreb
16:09 13.07.2019.

Danas u 2019. totalno nebitna vijest. Ili zanima samo političke manipulatore koji znaju kada i koga upotrijebiti da bi skrenuo fokus sa realnosti u kojoj živimo.

VL
DU
Deleted user
01:03 13.07.2019.

Pa vladajući u Istri i vladajući u Rijeci bi i tako radije bili u bilo kojoj drugoj državi. I oni će se razveseliti tom spomeniku.

VL
ST
steve
01:25 13.07.2019.

Jugonostalgicari i titoicari, evo vam vaseg crnog tomsona, poceo je vam pjevati.

VL
TR
tramontana
07:58 13.07.2019.

Na Savudriji Tita 1oo metri visoko. I onda na njegovu glavu staviti lanternu.

VL
Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
23:21 12.07.2019.

Njima je najbolje bilo za vrijeme Juge, sad Trst - mrtav grad, u Gulii ništa u Tori dEuropa svaka treći butik zatvoren a živjeli od naših ljudi tako da trebaju Tita slavit jer su od njega živjeli oni ne mi,, mi smo šivali marke u pojas da pređemo granicu 😫

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.