Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIA protiv talibana

Provjerava se vijest da je ubijen vođa talibana Hakimullah Mehsud

Hakimullah
AFP
14.01.2010.
u 15:16

U napadu je ubijeno 12 ljudi, ali se provjerava je li ubijen i ciljani vođa, jer mještanin lažnom viješću selo možda samo želi zaštititi od budućih napada.

Lokalni plemenski vođa iz sela Pasalkota u Sjevernom Waziristanu javio je vlastima u Islamabadu da je u zračnom napadu ubijen jedan od vođa talibana Hakimullah Mehsud. Općepoznato je da se stožer Hakimullaha Mehsuda zadržavao u blizini toga sela, jer talibani to nisu tajili. Naprotiv.

Vijest nije potvrđena iz drugih izvora, iako je jasno da je u napadu CIA-inim robotskim bombarderom ubijeno 12 ljudi. Talibani vijest opovrgavaju, a sumnja se da plemenski vođa možda i ne govori istinu jer želi odvratiti buduće napade u kojima stradavaju civili.

Hakimullah Mehsud je zamijenio 2007. godine Baitullaha Mehsuda, ubijenoga u južnom Waziristanu. Talibanima je trebalo 20 dana da priznaju taj gubitak.

Komentara 47

UK
Ugo Kajvez
15:40 14.01.2010.

Što će se ovim postići? .. na njegovom (ubijen vođa) mjesto će stati stotine drugih. Što je dokaz da je u pitanju okupacijski rat sa stanovnicima te zemlje .....

OB
-obrisani-
16:24 14.01.2010.

Izjava vlade Jemena: \"Nasa drzava je u ratu s Al Qaidom. Zajedno s vojskom Saudijske Arabije, mi cemo unistiti sve clanove Al Qaide, koji se najvise zadrzavaju u granicom podrucju izmedju nase dvije drzave!\"

OB
-obrisani-
21:07 14.01.2010.

Treba li komentirati jedan ovakav literarni uradak ili se samo smijati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije