Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPALILI PROJEKTILE

Proveli raketna testiranja: Prvo Sjeverna Koreja pa Iran i Rusija

Ispaljivanje projektila
Foto: KCNA/REUTERS/PIXSELL
1/2
24.08.2019.
u 11:00

Rusija je u subotu pokusno ispalila balističke rakete, interkontinentalnu Sinevu i najnoviju Bulavu, s dvije podmornice u regiji Arktičkog oceana i Barentsovog mora u sklopu borbene obuke, priopćilo je  ministarstvo obrane.

Nakon što je Sjeverna Koreja pokusno ispalila u subotu dvije rakete kratkog dometa, o provedenim raketnim testiranjima također su izvijestili Iran i Rusija.

Iran je pokusno ispalio novu raketu, objavio je u subotu zapovjednik iranske Revolucionaarde garde, general Hosein Salami, a prenosi novinska agencija Tasnim.

"Naša zemlja je uvijek arena za testiranje različitih obrambenih i strateških sustava i to su stalna kretanja prema rastu naše sile za odvraćanje", kazao je Salami dodajući da je u petak bio "jedan od uspješnih dana" za Iran.

On nije naveo nikakve potankosti o raketi.

Rusija je u subotu pokusno ispalila balističke rakete, interkontinentalnu Sinevu i najnoviju Bulavu, s dvije podmornice u regiji Arktičkog oceana i Barentsovog mora u sklopu borbene obuke, priopćilo je  ministarstvo obrane.

"Tijekom lansiranja potvrđene su određene tehničke karakteristike balističkih raketa iz podmornice i učinkovitost svih sustava brodskih raketnih sustava", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane. 

Sjeverna Koreja u subotu je lansirala dva balistička projektila kratkog dometa u more pored svoje istočne obale, priopćila je južnokorejska vojska, što je posljednje u nizu raketnih testiranja u zadnjih nekoliko tjedana uslijed zastoja pregovora o denuklearizaciji.

Komentara 3

Avatar intimus500
intimus500
14:47 24.08.2019.

Sve te rakete su ruske proizvodnje ...

Avatar TheJack
TheJack
00:32 25.08.2019.

Cudno, zar ne? Gori amazonije, neki testiraju rakete .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije