Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESTAG ODBIO PRIJEDLOG ZELENIH

Proveli ispitivanje: Većina Nijemaca odbacuje prihvaćanje novih izbjeglica

Sukob s migrantima na tursko-grčkoj granici
Foto: Pixsell/Reuters
1/6
07.03.2020.
u 12:38

Njemačka je tijekom izbjegličkog vala 2015./2016. prihvatila preko milijun izbjeglica što je pokrenulo mnogobrojne društvene procese i promjenu političkog krajobraza Njemačke uz porast popularnosti populista i pad popularnosti etabliranih stranaka.

Većina građana Njemačke odbacuje prihvaćanje maloljetnih izbjeglica s grčkih otoka kako to traži stranka Zeleni, proizlazi iz jednog ispitivanja javnog mnijenja objavljenog u subotu.

"51 posto ispitanih se protivi primanju maloljetnih izbjeglica s grčkih otoka, 39 posto je za. Ostatak ispitanih nema stav po ovom pitanju", proizlazi iz ispitivanja javnog mnijenja instituta Civey za dnevnik Augsburger Allgemeine od subote.

Kako se nadalje navodi, posebice je primjetna razlika u odnosu prema izbjeglicama kad se u obzir uzme politička opredijeljenost ispitanih.

Među biračima demokršćanske Unije CDU/CSU 71 posto ispitanih se protivi ovakvim humanitarnim akcijama. Birači liberalnog FDP-a se sa 75 također protive prihvaćanju novih izbjeglica a najviši postotak onih koji odbijaju ovakve akcije (96 posto) se nalazi među biračima nacionalno-populističke Alternative za Njemačku (AfD).

Sukob s migrantima na tursko-grčkoj granici
1/28

Birači Zelenih (69 posto) i socijaldemokrata (59 posto) su većinski za prihvaćanje maloljetnih izbjeglica bez pratnje.

Bundestag je u četvrtak navečer odbacio zahtjev stranke Zeleni da se s grčkih otoka u Njemačku prebaci 5.000 izbjeglica, pri čemu bi se radilo o maloljetnicima bez pratnje, trudnicama i ženama s djecom.

Stranke vladajuće demokršćansko-socijaldemokratske koalicije su naglasile kako se načelno ne protive ideju pomoći izbjeglicama u Grčkoj ali se protive "usamljenim akcijama" Njemačke bez rješenja na razini Europske unije.

Njemačka je tijekom izbjegličkog vala 2015./2016. prihvatila preko milijun izbjeglica što je pokrenulo mnogobrojne društvene procese i promjenu političkog krajobraza Njemačke uz porast popularnosti populista i pad popularnosti etabliranih stranaka.

Pogledajte i video: Sukob policije i migranata

Ključne riječi

Komentara 2

BO
boovuu
22:40 07.03.2020.

Većina građana Njemačke odbacuje prihvaćanje maloljetnih izbjeglica s grčkih otoka kako to traži stranka Zeleni, ------------------------------------------------ normalno, to nisu izbjeglice o su mladi ISIL-ovci sa zadatkom.

SO
Sotona
21:30 07.03.2020.

Kakvo je ovo dio kod izvješća .. Tako se Balkanski informira Većina Nijemaca odbacuje ; da opet 1,6 miliona stranaca da prihvate kao zadnji put ( samo da podsjetimo većina je bila i za naciste onda da podsjetimo samo oneo samo one mlađe koji misle kako je to dobro pametno sve od nijemaca ! ) Većina zašto sada je pametni preskočio da i ovo objavi i ovo što je tu objavljeno """" 49% je protiv a 48% je za prihvat bijede pojedinaca""""... Niko ne pita ovdje i ne traži da se sve i do zadnjega prihvati . Čudno da većina bude objavljena a ne i istina koja većina ? je zlonamjerna podvala . Prečuti ti važnu činjenicu se koristi samo za obmanu čitaoca . Tako se pametni brani on je mene prvi napao... Naravno ovo se zaboravi napomenuti nakon što sam mu ja odvalio šamarčinu . I onda novinar piše da sam ja žrtva da sam ja napadnut od okrivljenika , kad zaboravi mali dio .Ja sam isto protiv da se sve i svakoga uzme ali kako možeš voditi politiku da ljude koji su i po 10 godina u Logorima u Turskoj prisiljavaš da tamo motaju nevini ostati i idućih 10 ili 30 godina. Kako možeš da zabraniš ne dozvoliš Erdoganu i Putinu da vrate 3.7 miliona Sirijaca u svoju domovinu i prisiljavati Tursku da drži kod sebe vječno i do 6 milijuna u Logorima i da se brine za sve te ljude u zatvoru okruženi bodljikavom žicom pod šatorima u susjedstvu svoje rasturene uništene domovine Sirije ... EU poglavice super plačna ? nije imala mozga da to riješi nekako humanije za sve .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije