Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi lopov

Provalnik mu s računa “skinuo” 500.000 kn, pa kupio skupi audi

audi
vl
15.08.2010.
u 17:46

Policija je osim mlađahnog kradljivca osumnjičila i njegovu pomagačicu, 59-godišnju prijateljicu.

Saša S. (22) osumnjičen je da je preko laptopa i “tokena” koji je ukrao provalivši u kuću H. B. (40) u zagrebačkim Sesvetama s njegovih bankovnih računa skinuo čak pola milijuna kuna. Policija je kradljivca pronašla jer je postao uočljiv nakon što je za ukradeni novac, umjesto da se pritaji, kupio bijesni automobil – rabljeni audi A6 iz 2002. vrijedan 200.000 kuna – kojim se vozikao po susjedstvu.

Policija je osim mlađahnog kradljivca osumnjičila i njegovu pomagačicu, 59-godišnju prijateljicu.

Razbojnik je krenuo u akciju provalivši u žrtvinu kuću između 29. srpnja i 4. kolovoza, kada vlasnik nije bio kod kuće. Opremljen alatom, pokidao je cilindričnu bravu ulaznih vrata potkrovlja.

Pronašao je nešto zlatnine, osobne isprave, mobitele, dva prijenosna računala te kreditne kartice uz koje su se nalazili i pinovi te “token”. Kada je shvatio čega se dočepao, krenuo je u pohod na žrtvine račune. Uz pomoć ukradenih kartica H. B. s pinovima i “tokena”, a preko internetskog bankarstva, ostvario je pozajmicu, razročio devizni depozit i prodao žrtvine udjele u fondovima opelješivši žrtvu za 500.000 kuna! Zatim je sa žrtvina računa na račun pomagačice prebacio novac koji je ona podigla iz poslovnica banaka u Zagrebu te ga predala njemu. Za tu uslugu dobila je 20.000 kuna.

Sesvetski policajci zajedno s kolegama iz Odjela općeg kriminaliteta pronašli su dio novca, veći dio nakita, provalnički alat te fantomke. Kradljivcu je njegova skupa igračka – audi – oduzeta.

Osumnjičeni Saša S. doveden je istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a protiv pomagačice kaznena je prijava podnesena redovitim putem Državnom odvjetništvu.

Ključne riječi

Komentara 6

JA
Jaane
18:36 15.08.2010.

Kaj niste napisali o kojoj se to banci radi u kojoj je takav nedostatak kontrola da se može online dobit kredit i razročit štednja?

Avatar Časna seka
Časna seka
18:44 15.08.2010.

U Hypo se sve može.

Avatar Časna seka
Časna seka
18:46 15.08.2010.

22-godišnjak i njegova 59-godišnjakinja... Kao Dikan i Lambaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije