Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP SLOBODE

Protivnici maski i mjera prosvjedovali diljem Hrvatske: Oni koji su ovo zakuhali bit će osuđeni

Foto: PIXSELL/Mia Mitrović
1/26
15.05.2021.
u 15:42

Organizatori su okupljenima dijelili i letke koji upozoravaju na navodne štetne učinke cijepljenja te najavili još veće okupljanje 27. svibnja u 16 sati.

Inicijativa prava i slobode u subotu popodne organizirala je Skup slobode na kojem se okupilo više stotina građana koji ne podržavaju, kako sami kažu, ograničavanja ljudskih prava i temeljnih sloboda zbog pandemije koronavirusa. Isti se događaj održao u još 40 zemalja svijeta, ali i u nekoliko hrvatskih gradova. 

- Zaključavanja i zatvaranja granica proizveli su povećanje stope samoubojstava, a zbog financijske propasti uništili egzistenciju ljudi. Niti jedno stanovništvo više nikada ne smije biti podvrgnuto sveopćem javnom zatvaranju. Pretjerane mjere ograničavanja moraju se ukinuti, kao i sve uredbe o izvanrednom stanju na temelju kojih su proglašene ove mjere. Tiransko gušenje oprečnih glasova mora prestati, a policijske snage moraju poštovati mirno okupljanje građana, umjesto da ih u tome sprječavaju primjenjujući silu - poručili su organizatori na svojim društvenim mrežama. 

 

Upozorili su i da se 'planovi za uvođenje obveze cijepljenja protiv koronavirusa međunarodno provode uvođenjem represivnih cijepnih putovnica' te da to neće prihvatiti. Prosvjednici se zauzimaju za pet temeljnih sloboda- govora, kretanja, izbora, okupljanja i zdravlja, poručuju.  

FOTO: Prosvjed u Rijeci

1/7

Među prosvjednicima zatekli smo i studenticu Marinu.

- Pogledajte na YouTubeu film o Eventu 201, dokumentarac Hold Up ili pročitajte Corman-Drosten Review Report, studiju koju su napravila 22 neovisna znanstvenika i sami procijenite što se događa. Nadam se da će se na novom suđenju u Nürnbergu svi oni koji su ovo zakuhali biti osuđeni za zločin protiv čovječnosti -  poručila je Marina. Dodala je i kako već postoje neki lijekovi koji pomažu liječenju koronavirusa te da je u državama u kojima se koristi, smrtnost značajno pala. 

FOTO: Prosvjed u Dubrovniku

1/5

- Zašto se fokusiramo na cijepljenje zdravih ljudi neprovjerenim cjepivima umjesto na liječenje onih bolesnih? - zapitala se Marina. 

FOTO: Prosvjed u Splitu

1/5

Organizatori su okupljenima dijelili i letke koji upozoravaju na navodne štetne učinke cijepljenja te najavili još veće okupljanje 27. svibnja u 16 sati. Podsjetimo, od početka pandemije u Hrvatskoj je koronavirusom zaraženo oko 350.000 ljudi, a preminulo je njih oko 7.660. 

Ključne riječi

Komentara 41

NI
NikoCro
17:22 15.05.2021.

Boze budaletina sto je sve dozvoljeno, Policija treba sve u zatvor, zbog potencijalnog sirenja zaraze, a samim time i potencijalnog ubojstva vise ljudi, i baciti kljuc u Savu

PB
priska.bresci
16:15 15.05.2021.

Ima budala u cijelom svijetu a kod nas najviše ( ako dobiju kovid ne Primajte ih u bolnicu )

Avatar Antikomunist
Antikomunist
06:39 16.05.2021.

zašto ne udu u dubravu pa prošeću malo i ne podruže se sa oboljelima bez maski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije