Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
incident u brioni-pula

Protiv vozača autobusa koji je razgovarao na mobitel pokreće se stegovni postupak

Snimka vozača
Foto: screenshot/Facebook
16.09.2019.
u 15:48

Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Vozač autobusa prijevoznika Brioni Pula na relaciji Pula - Zagreb snimljen je kako priča na mobitel i vozi autobus. Prema Zakonu o sigurnosti u prometu, korištenje mobilnog uređaja kažnjivo je novčanom kaznom od tisuću kuna. 

 

Iz službe za odnose s javnošću tvrtke javili su da se u ovom slučaju radi o teškoj povredi obveza iz radnog odnosa te teškoj povredi ugovora o radu slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Također navode kako propisi kompanije ne odobravaju ni korištenje mobitela uz 'handsfree' slušalice.

Protiv vozača pokreće se stegovni postupak.

Priopćenje prenosimo u cijelosti: 

'Poštovana,

zaprimili smo Vašu pritužbu u kojoj nas upozoravate na kažnjivo i neprofesionalno obavljanje dužnosti vozača našeg autobusa na liniji Pula Zagreb 16:45 h, dana 15.9.2019.

Sukladno našoj redovitoj praksi postupanja s pritužbama putnika, utvrdili smo činjenice koje navodite u Vašoj pritužbi.

Nažalost, moramo priznati činjenicu da je naš vozač, u konkretnom slučaju, svoju profesionalnu dužnost vozača autobusa obavljao na strogo zabranjen način, kako je to predviđeno i zakonskim propisima, a isto tako i internim pravilima postupanja naše tvrtke.

Prema našem Pravilniku o radu te sukladno njemu sklopljenim ugovorima o radu vozača, korištenje mobilnog telefonskog uređaja tokom vožnje je najstrože zabranjeno i normirano kao teška povreda obveza iz radnog odnosa te teška povreda ugovora o radu, slijedom koje poslodavac može izreći najtežu stegovnu mjeru propisano Zakonom o radu.

Našim internim pravilima propisana je i zabrana korištenja mobilnog uređaja i uz pomoć „handsfree“ oblika korištenja. Slijedom navedenog protiv vozača koji je prekršio obveze pokrenuli smo stegovni postupak.

Naša tvrtka ulaže velike napore kako bi uslugu prijevoza pružila na najvišoj razini, kako u tehničkom smislu osiguravajući najkvalitetniji vozni park, tako i u edukaciji i praćenju rada našeg vozačkog osoblja.

Ispričavamo se radi takvog ponašanja našeg vozača. Uvjeravamo Vas da smo učinili sve i da činimo sve da do sličnih pojava ne dođe.'

 

Komentara 3

PR
prokurator
01:19 17.09.2019.

stegovni postupak, to je kad te stežu oko stegna.

Avatar JEDNONOGIBRAVAR
JEDNONOGIBRAVAR
17:09 16.09.2019.

hoće li se i protiv liječnika i svih drugih koji razgovaraju na mob dok rade pokrenuti stegovni

MX
Mister X
21:30 16.09.2019.

Tragedija je u tome što če ovoga oca 3 djece "riješiti zakonski" nikada nikav udes nikada i možda nebude u cijelom životu ništa zla nikome napravio. Pustit će da vozi onaj koji je korektan kojega nitko ne zove ne odazivaa se a baš taj može da ima peh i da u nesreći prevrne ili pobije bezbroj putnika ............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije