Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća na vijaduktu krpani

Protiv HAC-a i četvorice njegovih zaposlenika DORH podnio optužnicu

tunel krpani
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
30.12.2014.
u 15:42

Prvookrivljenog ophodara i četvrtookrivljenog voditelja tehničke jedinice terete da su propustili posipati kolnik autoceste na dionici tunel Sveti Rok – čvor Sveti Rok

Protiv HAC-a i četvorice njegovih zaposlenika DORH je podignuo optužnicu zbog stravične nesreće na vijaduktu Krpani u kojoj je život izgubilo četvero ljudi. Prvookrivljenog ophodara i četvrtookrivljenog voditelja tehničke jedinice terete da su propustili posipati kolnik autoceste na dionici tunel Sveti Rok – čvor Sveti Rok, iako je vremenska prognoza upućivala na opasnost od zaleđivanja kolnika.

Drugookrivljeni je pomoćnik direktora sektora za tehničke poslove, a trećeokrivljeni je šef odjela za elektroodržavanje i strojarsko održavanje. Njih se tereti da su propustili poduzeti sve potrebno kako bi se otklonili kvarovi na meteorološkoj stanici na vijaduktu, zbog čega centru za nadzor prometa nisu dostavljani podaci o stanju kolnika.

Podsjetimo da se nesreća dogodila 30. studenoga 2013. godine oko 6.15 sati ispred tunela Krpani. U lančanom sudaru sudjelovalo je 20 vozila, a uz četvero smrtno stradalih, još je 16 osoba ozlijeđeno. Svjedoci su tvrdili da je autocesta zbog neposipavanja kolnika bila poput bob-staze. Unatoč tome, ograničenje brzine, koje je trebalo iznositi 40, bilo je 100 kilometara na sat. Za okrivljenike je Državno odvjetništvo zatražilo izricanje sigurnosne mjere zabrane obavljanja dužnosti.

>> Uhitili četvoricu iz HAC-a zbog sudara na A1, preminula i četvrta žrtva

Komentara 2

ST
strsljen2013
16:19 30.12.2014.

Opet HAC. Ne vjerujem više. To su podmetanja. Halo DORH, USKOK i ostali dovršite više započeto.

AN
AntiAnto
16:05 30.12.2014.

20 godina presilnog rada je satisfakcija zadovoljavajuca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije