Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE VEĆA PRAVA

Prosvjetari prosvjedovali ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja

Foto: Screenshot/HRT
01.03.2018.
u 12:52

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik.

Zbog zastoja u pregovorima za Granski kolektivni ugovor sindikat hrvatskih učitelja prosvjeduje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

– Vlada je donijela odluku o primjeni materijalnih prava, ali kolektivni ugovor nisu samo materijalna prava – izjavila je za HRT predsjednica sindikata Sanja Šprem.

Rekla je da traže nastavak kvalitetnih pregovora te ugovaranje boljih materijalnih prava s obzirom na rast BDP-a. Traže i veću zaštitu zaposlenika u sustavu osnovnih škola.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izišla je među učitelje kako bi čula njihove zahtjeve i postoje li neki drugi prijepori oko kojih moraju naći zajednički jezik. 

Potvrdila je kako su u tijeku pregovori o kolektivnom ugovoru za sve učitelje i nastavnike te kako kroz dva, tri tjedna očekuje završetak procesa. Istaknula je kako je na današnjoj sjednici Vlade donesena odluka o produženju materijalnih prava za sve učitelja osnovnih i srednjih škola. Do sada je održano 10 sastanaka i osam radnih skupina, piše HRT.

Komentara 12

LO
lolalola15
13:50 01.03.2018.

skinite osmijeh s lica ovoj divjakici i izađite s pravim informacijama kako dotična zadovoljava samo svoje interese....

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
13:41 01.03.2018.

Neka se ljudi bore za svoja prava! Sto ste se uzjogunili. Jedino ulaganje u obrazovanje i ljude koji vam obrazuju djecu moze izvuci ovu zemlju. Ucitelji ne dajte se!!

Avatar navijač
navijač
13:10 01.03.2018.

Kako vas nije sramota , imate extra uvjete rada, sigurnu plaću i gomilu neradnih dana u godini, šta da kažu oni koji se muče za 3000 kuna a nekad ni to ne dobiju? Još vam samo fale liječnici , isti ste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije