Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljni radnici

Prosvjedom na 15 minuta blokirali Jadransku magistralu

'10.03.2010.,Kastela, Hrvatska - Kastelanski staklenici ispod aerodroma Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
12.06.2012.
u 15:03

Plaće nisu primili od prosinca prošle godine. Traže isplatu triju minimalnih plaća. Zadnja koju su dobili bila je polovica iznosa za rujan 2011.

Radnici Kaštelanskih staklenika koji plaću nisu primili od prosinca prošle godine u utorak su ponovno počeli prosvjede. Na petnaest minuta blokirali su Jadransku magistralu. Kod zračne luke Resnik prelazili su cestu zaustavivši promet, a to će, poručuju, činiti i sljedećih dana. Sve dok im se ne isplate minimalne plaće. Zadnja koju su dobili bila je polovica iznosa za rujan 2011. godine.

Premda su njihovi sindikalni predstavnici na sastanku u Zagrebu, razočarani i, ističu, prevareni radnici Kaštelanskih staklenika ne vjeruju u dogovor Vlade, sindikata i Agencije za upravljanje državnom imovinom. 

– Mogli bi našom proizvodnjom pokrivati cijelu Europu. Ne vjerujemo više nikome. Neka netko od članova Vlade dobiva našu minimalnu plaću pa da vidimo kako će od nje živjeti. Nažalost, sit gladnom ne vjeruje – poručuju ogorčeni radnici. Prošlog tjedna počeli su štrajk i tada zatražili sastanak s predstavnicima AUDI-ja koja bi im trebala osigurati novac za minimalne plaće. Očekuju pozajmicu za isplatu tri minimalne plaće.

Kako ih većina živi u zaleđu Trogira i Kaštela, nemaju novca za prijevoz do radnog mjesta, a organizirani im je ukinut.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije