Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski trg: Stanari blokiraju promet zbog manjka parkirališnih mjesta

Prosvjednika zbog parkinga vozačica provozala na haubi

britanski trg
Davor Puklavec/PIXSELL
13.12.2009.
u 16:11

Pritisnula je gas i automobilom udarila organizatora prosvjeda Hrvoja Petranovića te se nije zaustavila već ga je vozila na haubi kojih 20-ak metara.

Blokirajući promet na Britanskom trgu, građani koji su prosvjedovali zbog novog sustava naplate parkiranja i parkirališnih zona u tom dijelu grada toliko su izlizali živce vozačice u Cliju da je pritisnula gas i automobilom naletjela na prosvjednika i navodno ga na haubi vozila dvadesetak metara.

Kontradiktorne izjave
Iz policije su samo potvrdili da se na Britancu zbog parkirališta dogodio incident. Kako prenose neki portali, prosvjednik se spasio uhvativši se za brisače, a vozačica se zaustavila tek nakon što joj je prosvjednik potrgao desni retrovizor u pokušaju da ne padne pod automobil.

Neslužbeno doznajemo da su izjave sudionika tog događaja kontradiktorne. Iako je policija osiguravala prosvjed na obližnjem pješačkom prijelazu, vozačica koja je “pokupila” prosvjednika navodno tvrdi da joj je čovjek skočio na haubu. Prosvjednik pak tvrdi da ga je vozačica namjerno udarila automobilom. Policija obavlja očevid.

I dalje će prosvjedovati
To nije prvi put da građani na Pantovčaku i u okolnim ulicama prosvjeduju zbog parkiranja. Oboružani transparentima i natpisima poput “Parking stanarima” i “Bandića za susjeda? Ne hvala”, aludirajući na njegovu predsjedničku kandidaturu, građani prozivaju gradsku vlast zbog neodgovornosti.

Žale se da unatoč tome što su kupili povlaštene stanarske godišnje parkirališne karte od Zagrebparkinga, nemaju gdje parkirati zbog manjka parkirališnih mjesta te traže da se dopusti parkiranje na pločniku kao prije. Građaniporučuju da će prosvjedovati svake nedjelje dok ih netko od odgovornih ne sasluša.

Davor Jelavić pak, iz Gradskog ureda za graditeljstvo, kaže da nogostup mora biti oslobođen za pješake. – Gdje nema prostora, ne može se parkirati i zakon će grad i dalje provoditi. Baš ti stanari su se ljetos tužili da ne mogu prolaziti po nogostupu zbog parkiranih automobila – kaže Jelavić.

Ključne riječi

Komentara 34

MI
miso
16:31 13.12.2009.

Da li je među prosvjednicima bio i Bandić?

JU
Jurek
18:39 13.12.2009.

Glupa kokoš. Možda će i njoj pauk maknuti auto, a vjerojatno hoće s obzirom na strpljenje kojega ima.

OB
-obrisani-
16:33 13.12.2009.

Kako je krenuo bandić još malo pa će vam početi naplaćivati i šetanje e zagrepćani pa niste valjda toliko zaostali a prosvjednicima svaka ćast a ova gospođa bi za pokušaj ubojstva trebala dobit 10 godina zatvora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije