Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed zbog ergele

Prosvjednici u Đakovu premijerki: Ivo je odjedrio, Jadranka sjaši!

đakovo
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
Autori: ib/VLM, mpk
08.08.2010.
u 11:52

Uz gradonačelnika Zorana Vinkovića i dožupana osječko-baranjskog Željka Kraljička ove je nedjelje podrška stigla i iz Koodrinacije seljačkih udruga svih slavonskih županija

ĐAKOVO - Uz traktore i lipicance na đakovački Trg Franje Tuđmana izišli su građani kako bi na još jednom prosvjedu zatražili izmjenu odluke hrvatske Vlade o pripajanju đakovačke, ergeli Lipik.

Uz gradonačelnika Zorana Vinkovića i dožupana osječko-baranjskog Željka Kraljička ove je nedjelje podrška stigla i iz Koodrinacije seljačkih udruga svih slavonskih županija. Okupljenim građanima Vinković je poručio:

- Ovo je zadnji prosvjed upozorenja prije nego blokiramo Slavoniju i Hrvatsku! Ovo je dan kada tražimo ostavku ministra pravosuđa jer je on predložio ovakvu skandaloznu odluku! - nizao je Vinković pozivajući premijerku Jadranku Kosor da posjeti Đakovo i promijeni svoju odluku.

Dožupan Kraljičak poručio je kako je Đakovo centar konjogostva Osječko-baranjske županije, da se neće složiti s Vladinom odlukom te da će Đakovčani imati punu podršku Županije u tome.

Okupljeni građani nosili su transparente na kojima su pisale poruke premijerki poput "Ostav' nam konje! Vodi si Pahora u Lipik!!!" i "Ivo je odjedrio, Jadranka sjaši!!"

O prosvjedu u Đakovu zbog premještanja ergele lipicanaca premijerka Jadranka Kosor kazala je kako nitko neće odvesti konje iz Đakova niti ukinuti ergelu te da je Vada potrošila gotovo dvadeset milijuna kuna na jahaonicu u Đakovu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije