Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLA OPASNOST

Prosvjednici opkolili australsku premijerku, spasila je policija

Julia Gillard, prosvjednici
AFP/PIXSELL
26.01.2012.
u 16:33

Prosvjednike je naljutio vođa oporbe Tony Abbot koji je ranije uvrijedio Aboridžine.

Zbog brze intervencije tjelohranitelja i policajaca australska premijerka Julia Gillard izbjegla je zasjedu dvjestotinjak ljutitih prosvjednika koji su je dočekali ispred restorana u Canberri, prenio je BBC.

Uz premijerku napadu je pobjegao i vođa oporbe Tony Abbot protiv kojeg je pobuna bila usmjerena zato što je ranije rekao kako je vrijeme da se aboridžinska šatorska ''ambasada'' preseli. Riječ je o nekoliko šatora i improviziranih skloništa koji se već 40 godina nalaze na travnjaku ispred australskog parlamenta te se smatraju središnjim mjestom domorodačke borbe za samostalnost i pravo na zemlju.

Prosvjednici su se okupili kako bi obilježili godišnjicu ''ambasade'' dok su Abbot i Gillard u blizini slavili Dan Australije na počasnoj svečanosti dodjele medalja građanima koji su sudjelovali u spasilačkim misijama tijekom poplava i požara.

Kada su shvatili da je Abbot u obližnjem restoranu, zaputili su se tamo i počeli prosvjedovati. Opkolili su lokal i uz uzvike ''rasisti'' i ''sramota'' počeli lupati po prozorima. Premijerka i vođa oporbe bili su prisiljeni čekati punih 20 minuta do dolaska policijskih snaga koje su ih neozlijeđene izvukle iz obruča napadača.

Komentara 5

OB
-obrisani-
17:27 26.01.2012.

dobri australci, doduše ukrali su kontinet aboriđanima, a hebi ga ciokaubojgusatri to stalno rade, sad žele ukrasti aziju kompletnu za sebe, prvi pokušaj će biti sa Iranom i S. Korejom, onda Rusija i Kina

Avatar smrtfasizmu
smrtfasizmu
18:45 26.01.2012.

Ti Australci su Engleski kriminalci i zatvorenici koji su Englezi poslali u Australiju da kolonizira!! Treba da se svi Engleski okupatoru protjeraju za Englesku odakle su i dosli! Van iz: Amerike, Australije, Skotske, Welsa, Irske, Novog Zelanda itd.. Trebaju da ih domoroci protjeraju u misju rupu odakle su i dosli kao sto su im to uradili Kinezi iz Hong-Konga i Afrikanci iz Juzne Afrike! Zar je to demokracija, sloboda i ljudska prava koju demonstriraju ti Englezi koji su okupirali cjeli Svijet? Otimaju drugima narodima drzavu i domoroce prave sebe slugama pa ih i otjeraju van iz svoje vlastite drzave... Smrt Okupatoru - Sloboda Narodu!

ST
strsica
21:58 26.01.2012.

Pisete gluposti, pa i mi smo Juzni Slaveni doselili na nase danasnje prostore, da li to znaci da i nas netko treba protjerati. Da vi znate koliko Aboridjini imaju povlastica ovdje pali bi na dupe. A ovi sto su napali nasu P. ministricu, svi su bijeli. Bijela govna lazu da su Aboridjini da dobiju povlastice kakve ovi imaju. A da vi Balkanci tretirate manjine kao Australija prestali bi se zvati \"Balkancima\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije