Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izlaze na ulicu

Prosvjedni marš radnika 3. maja za spas brodogradilišta

Prosvjed radnika Uljanika i 3. maja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
05.11.2018.
u 09:20

Radnici imaju podršku gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine

Danas će se u Rijeci radnici brodogradilišta 3. maj u 10.15 sati okupiti na prosvjednom maršu koji počinje ispred brodogradilišta, a nastavit će se u središtu Rijeke na Trgu 128. brigade u 12.05 sati.

Od nove Uprave Uljanik grupe radnici riječkog brodogradilišta traže definranje načina povrata pozajmice Uljaniku, koja je sada zbog kamata narasla na 603 milijuna kuna.

Radnici imaju podršku gradonačelnika Vojka Obersnela i župana Zlatka Komadine.

Komadina ne zna hoće li ići na okupljanje, ali inicijativu podržava.

– Ja sam tu, pridružit ću se ako se tako dogovori Krizni stožer, zasad je dogovor da govore predsjednici Gradskog vijeća i Županijske skupštine, kako se skup ne bi politizirao. Ali, ponavljam, tu sam i doći ću ako to odobre oni kojih se to tiče. A građani znaju da sam tu, u rješavanju 3. maja, duboko unutra već mjesecima. Jer to nije pitanje samo 3. maja, nego i fakulteta brodogradnje, budućnosti Rijeke, obrazovanja mladih... - kazao je Komadina za Novi list.

Gradonačelnik Obersnel ističe da na skupu osobno neće moći biti, jer mora otputovati u Italiju, budući da je pozvan na sastanak na kojem će se sastati gradonačelnici gradova koji su bili i koji će biti Europske prijestolnice kulture, gdje će predstaviti riječki projekt Rijeka 2020.

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika

– Apsolutno podržavam prosvjed radnika 3. maja i u stalnom sam kontaktu s predstavnicima radnika i sa sindikatima. Također, uz župana Komadinu dio sam Kriznog stožera 3. maja kroz koji nastojimo utjecati na bolju budućnost tvrtke, naravno u okviru mogućnosti koje kao regionalna i lokalna samouprava imamo na raspolaganju. Isto tako, Grad Rijeka je organizatorima prosvjeda pružio i kompletnu logističku podršku. Na prosvjedu će biti moji zamjenici i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke kojima je, kao i meni, cilj opstanak brodogradnje u Rijeci i naravno, isplata plaća radnicima. Vjerujem da će na prosvjed doći i većina gradskih vijećnika, ali i velik broj Riječanki i Riječana. Brodogradnja u Rijeci nema alternativu, i država mora shvatiti da djelatnosti vezane uz more ne mogu biti samo one koje proizlaze iz turizma - rekao je Obersnel za Novi list

>> Pogledajte prosvjed radnika Uljanika i 3.maja na Markovom trgu

 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
09:37 05.11.2018.

Mogu oni organizirati sa ober snelom i kamad inom i igmanski mars...neka pitaju tu dvojicu ortodoksnih uhljeba ...gdje su novci ??????

ZL
zlocinackaplatforma112
09:53 05.11.2018.

Vidi k...ca u slamnatom šeširu...što bi sad htjeli, da im cijela hrvatska pomaže? Neće moći, neka im pomaže debeli krmak vojko i crvena županija...uostalom, poduzeće koje se zove 3 maj ni ne može biti u hrvatskoj jerbo to nije u duhu hrvatskog jezika.

DU
Deleted user
12:42 05.11.2018.

Ako brodogradilišta treba spašavat od bilo čega onda od ovakvih (ne)radnika. Nikada ni jedno od ta dva brodogradilišta (3. maj i Uljanik) nisu proizveli niti jedan jedini brod koji bi ostvario i jednu jedinu lipu zarade ili dobitka. Svaki izgrađeni brod nosio je milijunske gubitke. Da su radnici "nešto" već odavno zasukali rukave i nesposobne uprave protjerali. Ali i njima je pasalo - "alaj volim stari režim - plaća ide a ja ležim"! Svi hrvatski građani, svi koji plaćaju poreze od samostalno0sti Hrvatske milijarde su dali za nesposobna, nerentabilna brodogradilišta i njihove "radnike". Negdje mora i tome biti kraj. Neka štrajkaju do mi8le volje - neka štrajkaju i protiv sebe samih. To bi imalo bar neki smisao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije