Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestero mrtvih

Prosvjedi u 27 talijanskih zatvora: Palili madrace, 20 zatvorenika pobjeglo

zatvorenici u Italiji
Foto: REUTERS
1/6
09.03.2020.
u 14:23

Zatvorenici traže oprost i puštanje iz zatvora, a u nekim zatvorima, kao San Vittore u Milanu, uspeli su se na krov i na kliču “sloboda, sloboda!”

Pobuna u 27 talijanskih zatvora u kojoj je poginulo šest osoba započela je zbog koronavirusa, odnosno zabrane dolaska posjeta zatvorenicima tijekom epidemije.

Najteža situacija je u zatvoru u Modeni, gdje su, prema izvješću zatvorske administracije, umrla šestorica zatvorenika: trojica u Modeni i ostala trojica iz istog zatvora, ali kada su bila prebačena u zatvore u Parmi, Alessandriji i Veroni. U bolnicama je još 18 zatvorenika koji su se otrovali dimom od zapaljenih madraca u zatvorima. Oko 20 zatvorenika je pobjeglo, a neke je policija uhvatila i vratila u zatvore.

zatvorenici u Italiji
1/8

 

Zatvorenici traže oprost i puštanje iz zatvora, a u nekim zatvorima, kao San Vittore u Milanu, uspeli su se na krov i na kliču “sloboda, sloboda!”. Anarhističke skupine okupile su se oko nekih zatvora u potporu zatvorenicima.

U nekim zatvorima zatvorenici su zauzeli ambulante. Stanje u talijanskim zatvorima nije najbolje, jer su prenapučeni. Većina zatvorenika je tu zbog droge, dilanja ili konzumiranja. Oko 80 posto zatvorenika su stranci.

 

Ključne riječi

Komentara 1

CV
cvikcange
14:39 09.03.2020.

Nema goreg od talijanskih (bio, probao, navijači će znati o čemu pišem) i turskih zatvora (nisam).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije