Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELE RADITI NA NERADNI DAN

Prosvjed Židova zbog rada subotom

sabat
AFP
14.11.2009.
u 16:48

Šabat je za Židove dan kada je zabranjeno raditi, a čemu se Intel usprotivio pokušavajući otvoriti svoja vrata i subotom. Kako je priopćila policija, u uredima ove američke tvrtke u Izraelu se već godinama radi subotom.

Više od tisuću ortodoksnih Židova prosjedovalo je danas u Jeruzalemu ispred podružnice američke tvrtke Intel, najvećeg svjetskog proizvođača mikroprocesora optućujući ovu kompaniju za uvođenje rada na šabat – odnosno neradnu subotu. Šabat je za Židove dan kada je zabranjeno raditi, a čemu se Intel usprotivio pokušavajući otvoriti svoja vrata i subotom, donosi BBC.

No, u jeruzalemskom Intelu uspjeli su zatvoriti svoje urede prije prosvjeda koji su protekli bez incidenata. Kako je priopćila policija, u uredima ove američke tvrtke u Izraelu se već godinama radi subotom.

Uvijek smo se ravnali prema potrebama tvrtke. Kada potrebe to zatraže, mi ćemo raditi I na šabat, poručio je glasnogovornik izraelske podružnice Intela.

Komentara 21

Avatar maximus69
maximus69
18:20 14.11.2009.

Lihvariti, vladati svijetom, tuči palestince,gradit nova doseljenička naselja,a palestince getoizirati -to se može 356 dana godišnje

OR
orisis
20:10 14.11.2009.

Babilon je idiot jer mjesha stari i novi Testament1.)Drugo,ultraortodoksni idu svima na zhivce jer su paraziti koji ne sluzhe vojsku a zhive na rachun drzhave...Samo zhele svoja prava ali nemaju duzhnosti regularnog gradjanina,tak da bih im ja lichno htio zravnati rebra...

PO
poduzetnik
18:14 14.11.2009.

Je, moderna je, a od kuda im onda vjerski fanatici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije