Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŠTELA

Prosvjed zbog odašiljača preblizu kućama

'26.09.2013., Zagreb - Vrbani III, prosvjed stanovnika zbog baznih stanica postavljenih na krovu novoizgradjenog Point centra.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
13.10.2013.
u 20:31

Odašiljač je u funkciji od 1. srpnja, a nakon opetovanih upozorenja građana da se taj odašiljač, koji je legalno postavljen na zemljištu Hrvatskih željeznica, premjesti sa sporne lokacije, mještani su se odlučili na javni prosvjed.

Mještani Raduna u Kaštelima danas su na željezničkoj postaji u svome mjestu prosvjedovali zbog postavljanja bazne stanice telekomunikacijskog operatora Tele 2 samo desetak metara od prvih kuća. Odašiljač je u funkciji od 1. srpnja, a nakon opetovanih upozorenja građana da se taj odašiljač, koji je legalno postavljen na zemljištu Hrvatskih željeznica, premjesti sa sporne lokacije, mještani su se odlučili na javni prosvjed.

Prosvjed je organizirao Mjesni odbor Radun, a u javno objavljenom pozivu mještani tog naselja ističu: \"Nitko nije protiv novih tehnologija, mobitela, signala. Tele 2 ponuđene su tri druge lokacije u Radunu, malo udaljenije od naših kuća. Ipak su se odlučili na postojeću zbog manjeg troška, uopće ne vodeći računa o nama i našoj djeci koja tu čekaju autobus.\"Mještani Raduna su najavili još masovnije prosvjede.

>> Prosvjed protiv antena: \'Bit ćemo mirni, ali bučni\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije