Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
150 prosvjednika

Na Markovom trgu prosvjed protiv vatikanskih ugovora

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/6
14.10.2017.
u 13:48

Premda su najavljivali veleban skup, organizatori nisu uspjeli okupiti veći broj istomišljenika

Na Markovom trgu počeo je prosvjed za raskid ugovora s Vatikanom na kojemu se, prema procjeni policije, okupilo oko 150 prosvjednika.

Oni su nezadovoljni ugovorima Svete Stolice i RH a naročito onim dijelom financiranja Crkve iz državnog proračuna. Ostali zahtjevi prilično su konfuzni jer se obračunavaju npr sa stavovima udruge Vigilare, prijedlozima Obiteljskog zakona i sl.

1/17

- Novac se koristi za nametanje zločinačke ideologije - rekla je Marijana Bijelić iz udruge Protagora o novcu koji Crkva dobiva iz proračuna.

Premda su najavljivali veleban skup, organizatori nisu uspjeli očito okupiti veći broj istomišljenika.

Komentara 158

DU
Deleted user
14:39 14.10.2017.

Šaka prosvjednika iz 150 udruga uzdržavanih novcem poreznih obveznika joguni se protiv financiranja Crkve iz državnog proračuna... LOL.

Avatar mofo
mofo
14:08 14.10.2017.

Dam se kladiti da mogu naći 100 ljudi na "veleban skup" koji misle da je večernji zločinačka ideologija.. jel to vrijedno članka i spominjanja u medijima uopće, e to baš i nisam siguran.. dajte neku vijest iz Beograda molim...

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
14:05 14.10.2017.

Vau koji velicanstveni skup, na ovakvoj temi kad ne skupe 100 000 ili su promasili "ceo fudbal" ili su amoralne spodobe. Njih 150 ha ha, a koliko su mediji pumpali ovaj skup? Skup sotonista u Hrvatskoj nikad nece imati podrsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije