Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže veća prava

Prosvjed u Beogradu – ratni veterani podigli šatore

16.10.2019.
u 21:27

Na popisu zahtjeva je i da se osiguraju nacionalne mirovine za sve ratne vojne invalide i obitelji poginulih boraca, da ministar “boračkog ministarstva” bude dokazani ratni vojni veteran te da se dokazanim dezerterima ukinu sva boračka prava.

Tiho i bez gotovo ikakvih medijskih izvješća ispred Skupštine Srbije više od deset dana traje miran prosvjed srbijanskih vojnih i policijskih ratnih veterana, vojnih invalida i članova obitelji poginulih boraca koji su nezadovoljni svojim društvenim položajem i ostvarenim pravima. Nezadovoljni ratni veterani u parku ispred Skupštine podigli su šatore gdje se na smjene izmjenjuju prosvjednici. Zatražili su i sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali nisu se uspjeli sastati s njim, nego su razgovarali s jednim od suradnika iz Ureda predsjednika Srbije.

– Jedan od zahtjeva je i da imamo boračko ministarstvo kakva postoje u svijetu i najbližoj okolini jer mi smo podijeljeni i kroz te boračke udruge i prepušteni sami sebi. Mi smo pokazali požrtvovnost i pripadnost “otadžbini” i narodu kada je to bilo najpotrebnije. Država bi trebala pokazati želju i volju da riješi probleme – rekao je organizator skupa Nenad Stanić.

Među ostalim, prosvjednici traže da se prijedlog nacrta zakona o boračkoj – invalidskoj zaštiti povuče iz procedure, da se ponovi rasprava i formira nova radna grupa. Traže i da se za PTSP i ostale bolesti koje on uzrokuje skine dosadašnje ograničenje od pet godina za ostvarivanje boračko-invalidskih prava. Zahtijevaju i da se Dan ratnih veterana obilježava kao državni praznik te isplate boračkog dodatka do 60. godine života, a nakon toga boračku mirovinu.

Na popisu zahtjeva je i da se osiguraju nacionalne mirovine za sve ratne vojne invalide i obitelji poginulih boraca, da ministar “boračkog ministarstva” bude dokazani ratni vojni veteran te da se dokazanim dezerterima ukinu sva boračka prava.

Ključne riječi

Komentara 74

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
21:35 16.10.2019.

Kako to, pa Srbija nije bila u ratu.

MA
mar06mir
21:42 16.10.2019.

Ratni zločinci a ne ratni veterani.

Avatar Foton
Foton
21:33 16.10.2019.

Oce’ l donest plinske boce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije