Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
3 6°C
  • Deleted user:

    U Hrvatskoj "besplatno" studiraju pravnici, novinari, ekonomisti pa i liječnici. O tome koliko plate stručnu literatutu i drugo - nećemo ovdje. Hvala Bogu da je tako, jer su barem studiji dostupni maldim ljudima i slabijeg imovnog stanja. Kada budemo imali ... prikaži još!i američki model, studirat će moći samo djeca koja imaju ĆĆaću , čiji orditelji imaju vrlo visoke plaće......a ostali će moći studirati samo ako dignu kredit i otplaćuju ga cijeli život. Nadalje, jako je lako pričati o nečijem poslu ali treba barem jedan dan makar provesti na tom poslu da bismo mogliu približno zanti o čemu pričamo. Dok su na naslovnicama i glavne teme nogomet i gole ženske te ostali marginalni likovi vodit će se jalova prepucavanja a oni iz sjene provodit će svoje ciljeve unatoč svemu.

  • osica:

    Sustav neka nađe modele ali "nisam za kažnjavanje liječnika". Previše su vrijedni , obrazovani, potrebni nam , da ih kažnjavamo a s druge strane ne činimo ništa da im poboljšamo uvjete rada i plaće. Danas sam razgovarala u jednoj bolnici ... prikaži još!ici o stanju pacijenta s iječnicom koja je dežurna danas cijeli dan do sutra ujutro u 7 sati. Ljubazna draga, stručna , obazriva, nije jo teško dati informaciju... i kad zamislim nju i one koji ni ne dođu u Sabor , na svoje radno mjesto a primaju mnogo veću plaću od ,ali će doći dignuti ruku za kažnjavanje liječnika ... zlo mi je. Uz liječnike sam , jer to je . "najhumaniji i najzdraviji dio naše populacije". Da im nije dobro ni lako zaključujem po tome, što svi oni koji su u politici , trgaju se rukama i nogama da ostanu tamo a ne u ambulanti, ordinaciji ili bolnici.

  • zeljkotheman:

    Povraća mi se tu od nekih komentara!zar niste shvatili što traže?!Žele ostati u Hrvatskoj...Ali cim se netko pobuni tu je hrvatski jal i komentari tipa "što oni hoće,pa drugima je gore"...umjesto da svi podupiremo bilo kakvo nastojanje da masa promijeni ... prikaži još! ovo što su nam naši političari skuhali kroz godine i desetljeća....mi odmah pljuvacina!!!Pa plaćali ste školovanje i za hrpu ljudi koji nisu stekli ni dana radnog staža jer su na birou i za njih nema posla,a isto su imali besplatno školovanje,jeli u menzi možda dobivali stipendiju,bili u studentskim domovima.No liječnici nam posebno idu na živce ...jer eto...da smo htjeli svi smo mogli biti doktori...i sad oni još biraju kakve ugovore žele.Ne znam jeli netko zapazio...uopće ne traže veće plaće iako je specijalizant bijedno plaćen!!!

Još iz rubrike Vijesti

Ilustracija
OČEKUJE SE JOŠ 256

Iz Sirije i Iraka u BiH se vratilo devet opasnih terorista ISIL-a

Četvorka za mir: Čelnici Rusije, Francuske, Njemačke i Ukrajine – Putin, Macron, Merkel i Zelenski – susreli su se jučer u Parizu kako bi dogovorili kraj petogodišnjeg rata na istoku Ukrajine
Mirovni skup kod Macrona

Putin i Zelenski na prvom susretu pred kamerama bez osmijeha i rukovanja

Tuđman i Todorić osim protokolarnih, nisu imali drugih poveznica, tvrde Tuđmanovi suradnici i navode privatizaciju Jamnice kao primjer transparentnosti
Pretvorba i privatizacija

Tko je opljačkao Hrvatsku: komunistički direktori ili rodijački kapitalizam HDZ-a?

13