Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZADOVOLJNI ZAKONOM

Prosvjed ispred MUP-a: Prijatelji životinja tražili potpunu zabranu petardi

Prijatelji životinja okupili se ispred MUP-a i traže potpunu zabranu petardi
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/12
30.01.2020.
u 16:07

"Podrška zabrani petardi zbog djece, bolesnih, okoliša, mira....", "Bacimo petarde u prošlost", "Tko želi atmosferu ratnog stanja" neke su od poruka s transparenta kojima su Prijatelji životinja dali podršku izmjenama zakona

Članovi udruge Prijatelji životinja u četvrtak su se okupili ispred Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu kako bi zatražili zakonsku zabranu upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava tijekom cijele godine.

"Podrška zabrani petardi zbog djece, bolesnih, okoliša, mira....", "Bacimo petarde u prošlost", "Tko želi atmosferu ratnog stanja" neke su od poruka s transparenta kojima su Prijatelji životinja dali podršku izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima i najavi potpune zabrane upotrebe petardi i redenika kategorija F2 i F3 tijekom cijele godine. 

FOTO Prijatelji životinja okupili se ispred MUP-a i traže potpunu zabranu petardi

Prijatelji životinja okupili se ispred MUP-a i traže potpunu zabranu petardi
1/12

Zakonske izmjene u javnoj su raspravi do 7. veljače, a na skupu podrške Prijatelji životinja nosili su potresne fotografije o posljedicama korištenja petardi na ljude i životinje. Natpisima na transparentima ukazali su na nelogičnost dopuštanja korištenja pirotehničkih sredstava 27., 28., 29. i 30. prosinca, kada se ništa ne slavi.

Zabranom petardi postići će se manje ozlijeđene djece, prestrašenih, ozlijeđenih i mrtvih životinja, manje zagađenja, manje potreba za intervencijama nadležnih službi, manje atmosfere ratnoga stanja, a više mira i dobra te prilike za proslavu blagdana bez straha i stresa, poručili su Prijatelji životinja.

Prodaja pirotehničkih sredstava 2. i 3. kategorije, sukladno aktualnom Zakonu o eksplozivnim tvarima, dopuštena je od 15. prosinca do 1. siječnja, a njihova uporaba od 27. prosinca do 1. siječnja.

 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:06 31.01.2020.

Naj veći su nam problem petarde.Sve naj je ostalo super.

SS
SS11223344
21:56 30.01.2020.

Ovima petarde nisu smetale dok god nije nastradala jedna obična životinja, godinama su ljudi stradavali pa im je bilo nebitno.

CR
creedence1954
20:03 30.01.2020.

Koristi od petardi, baklji i sl. nema nitko! Petarde izrazito smetaju zivotinjama. Takodjer i svim normalnim ljudima! Spadaju li politicari koji donose zakone u takve? Tesko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije