Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKONOMSKA KRIZA

Prosvjed desnog centra u Rimu: Zatražili ostavku vlade i premijera Giuseppea Contea

Protest against the government of Prime Minister Giuseppe Conte in Rome
Foto: REMO CASILLI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
02.06.2020.
u 13:14

Donesena je i talijanska zastava dugačka 500 metara, a okupilo se više od 300 predstavnika triju stranaka koliko se, zbog sigurnosne razdaljine, trebalo okupiti na rimskom trgu.

Stranke desnog centra zajedno (2. lipnja) na rimskom Trgu del Popolo kako bi istaknuli da postoje i njihovi prijedlozi za pokretanje ekonomije, a koje, kako drže, vlada premijera Giuseppea Contea ne uzima u obzir.

Okupili su se čelnici stranaka desnog centra Matteo Salvini (Liga), Giorgia Meloni (Talijanska braća) i Antonio Tajani (Naprijed Italijo) kako bi na simbolički način dali glas tolikim Talijanima koji žele da se čuje njihova želja za pokretanje Italije iz ekonomske krize izazvane pandemijom. Donesena je i talijanska zastava dugačka 500 metara, a okupilo se više od 300 predstavnika triju stranaka koliko se, zbog sigurnosne razdaljine, trebalo okupiti na rimskom trgu.

U Italiji je 2. lipnja praznik Dana Republike. Prije 74 godine su se Talijani na referendumu izjasnili za republiku, a protiv kraljevine. Predsjednik republike Sergio Mattarella otišao je proslaviti Dan Republika u Codogno, gradić koji je prvi bio pogođen epidemijom koronavirusa. Slavimo Italiju koja se ne predaje, kazao je Mattarella. Ovdje (u Codognu) je Italija pokazala hrabrost i odavde treba krenuti, naglasio je Mattarella. Kazao je kako građansko i ekonomsko pokretanje mora biti zajedničko, kao što je bilo poslije rođenja Republike 1946. Moramo biti svi zajedno, jer nam je sudbina zajednička, kazao je Mattarella.

Vlada bi trebala poslušati poziv šefa države, trebamo zajednički pokrenuti veliki projekt obnove, kazao je Antonio Tajani i naglasio, tijekom prosvjeda, kako se desni centar okupio zato da se problemi riješe, a ne da se prosvjeduje. Desni centar želi da vlada sasluša njihove prijedloge za postkoronsko vrijeme. I Salvini se pozvao na riječi šefa države. Dakako, među prosvjednicima je bilo i onih koji su tražili ostavku vlade i premijera Giuseppea Conta.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:49 02.06.2020.

Podrška!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije