Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆENO

Prošlo je godinu dana od napada Danijela Bezuka na Vladu: 'To je bio terorizam'

Facebook/Vecernji.hr
12.10.2021.
u 15:00

- Dosta je bilo prevara i bezobzirnoga gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti - napisao je Danijel samo nekoliko minuta nakon krvavog napada na Markovu trgu.

Prije točno godinu dana javnost je ostala šokirana nakon što je Danijel Bezuk (22) iz Kutine iz automatske puške pucao na Banske dvore. Tog dana, 12. 10. 2020. Bezuk je u 8.06 dotrčao na Markov trg, ispalio rafal na zgradu Vlade i pri tom policajca Oskara Fiurija koji je stajao na ulazu pogodio s četiri metka.

Drugom policajcu, kojeg je zahvatio Bezukov metak, propucan je džep na službenim hlačama. Treći policajac prošao je neokrznut. Bezuk je ispalio više od 20 hitaca.

Nedavno je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je napad na Markovom trgu bio terorizam, a kaznena prijava je odbačena budući da je Bezuk istog dana počinio samoubojstvo, a smrt predstavlja okolnost koja isključuje kazneni progon.

Nakon što je Bezuk ranio njegovog kolegu, na Bezuka je zapucao drugi policajac. Bezuk je pobjegao, a samo 24 minute nakon pucnjave pronašli su njegovo tijelo u Ulici Jabukovac, manje od dva kilometra od mjesta napada. Kako su izvijestili iz policije, samoubojstvo je počinio pištoljem koje su pronašli kraj njega. Pušku s kojom je izvršio napad pronašli su odbačenu na zelenu površinu. 

Prije toga je ostavio komentar na Facebooku:

Foto: Facebook Leo Nicolier

- Dosta je bilo prevara i bezobzirnoga gaženja ljudskih vrijednosti bez odgovornosti - napisao je Danijel samo nekoliko minuta nakon krvavog napada na Markovu trgu.

Policija je pet dana nakon napada objavila snimku napada. 

Prema navodima onih koji su ga poznavali, nije bilo nikakvih naznaka da bi Bezuk mogao počiniti ovako nešto. Utvrđeno je kako je noć uoči pucnjave prespavao u jednom hostelu u centru Zagreba, a ujutro se dovezao taksijem na Markov trg, koji je od tog dana ograđen željeznim ogradama.

Komentara 9

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
15:55 12.10.2021.

Plenkovic je tada najavio strasnu cenzuru. Zanimljivo kako je ta najava u skladu s necim sto se dogada u cijelom svijetu. Nakon godinu i po dana na JAVNOJ TV koju svi placamo nije organizirana niti jedna jedina debata na globalno najvazniju temu, temu korone. I niti jedan odvjetnicki ured nije tuzio HRT zbog APSOLUTNE cenzure drugacijeg misljenja bez presedana?

PA
pax5
17:49 12.10.2021.

Mladi dečko baš izgleda kao "terorist",možda iz očaja ili razočarenja...Ne opravdam čin,jer je i prekinut jedan mladi život a mogao je i drugima nauditi....Treba se na drugi način boriti za svoja prava,nikako silom u mirnodopsko doba...

ZV
zvezdomor
16:22 12.10.2021.

Pokoj ti duši mladi čovječe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije