Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugu godinu zaredom

Proslava svetog Duje bez procesije

Split: Proslava blagdana svetog Duje - Dana grada Splita
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
13.04.2021.
u 11:09

Sv. Dujam ove će se ove godine proslaviti u posebnim okolnostima zbog koronavirusa i epidemioloških mjera te su otkazane mnoge manifestacije koje prate Sudamju, poput koncerata zborova, različitih kulturnih i športskih događaja

Zbog epidemioloških mjera, na ovogodišnjoj svetkovini Sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije, 7. svibnja neće biti tradicionalne procesije, izvijestili su u ponedjeljak iz te nadbiskupije. 

Također su izvijestili da će središnje misno slavlje u katedrali predvoditi mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koadjutor. 

To je odlučeno na jučerašnjem sastanku u Nadbiskupskom ordinarijatu splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita mons. Marina Barišića i njegovih suradnika. Nadbiskup Barišić izrazio je nadu da ćemo, unatoč tome, svi svečano proslaviti Sv. Dujma i doživjeti njegovu veličinu.

Također je odlučeno da će u devetnici od 28. travnja do 6. svibnja u splitskoj katedrali sv. Dujma misno slavlje u 18 sati prema rasporedu predvoditi kanonici Prvostolnog kaptola. Sve mise moći će se gladati online, a za vrijeme mise pjevat će samo nekoliko pjevača katedralnog zbora, priopćili su iz nadbiskupije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije