Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Praznični mozaik

Proslava se seli na Jelačićev trg, u novu godinu s J. Stavrosom

bor02_krs_301110
PIXSELL
30.11.2010.
u 18:30

Grad Karlovac će za uređenje trgova i ulica potrošiti 70.000 kuna u - dvije rate. U gradskoj upravi dijelit će božićnice po 1250 kuna

Grad Karlovac će, a ne kako je bilo "planirano" NK Karlovac, organizirati doček Nove godine, i to na Trgu bana Josipa Jelačića jer je to lokacija koja je Karlovčanima draža od prostora ŠRC Korane – rekao je gradonačelnik Damir Jelić. U organizaciji će im pomoći tvrtka Fest koja će platiti pjevača Jasmina Stavrosa.
– To je model koji ćemo najvjerojatnije zadržati. Grad će za organizaciju proslave dočeka Nove izdvojiti 70.000 kuna, pola ćemo isplatiti ove, a drugu polovicu sljedeće godine – objasnio je Damir Jelić. Za tu će priliku na glavnome gradskom trgu biti postavljen šator koji će biti grijan da bi građanima bilo što ugodnije u "najluđoj noći". Ulaznice se neće naplaćivati. Gradonačelnik je kazao da je u početku bilo nesuglasica između Grada i NK Karlovca oko toga tko će preuzeti organizaciju, ali da je to sada riješeno.

Smreke postavljene

Djelatnici Zelenila jučer su postavili božićna drvca na Trgu M. Gupca, ispred Zorin doma i na početku Radićeve ulice. Polovica je to od šest smreka koju su Zelenilu darovali mještani prigradskih naselja.
– Grad je naručio te tri, a ostale ćemo smreke postaviti ispred Kauflanda, na Baniji i kod Doma HV-a. Ako nam se javi još građana koji žele donirati drvca, naknadno ćemo ih postaviti po gradu – rekao je Željko Tomaš iz Zelenila.

Božićnica 1250 kuna

Zaposlenici karlovačke Gradske uprave ove će godine dobiti božićnicu u iznosu od 1250 kuna. Tako smo se dogovorili početkom godine i to je i dio novog kolektivnog ugovora – kazala je dogradonačelnica Marina Kolaković. Naime, Grad se obvezao tijekom godine isplatiti neoporezivi iznos od 2500 kuna za ‘dogovorena’ materijalna prava djelatnika.
– Ako netko od direktora gradskih tvrtki odluči isplatiti više ili manje, to je njegovo pravo. Važno je da novac koji se tijekom godine isplati radniku na premaši neoporezivi iznos – objasnila je Marina Kolaković. Božićnice će dobiti i djelatnici koji su ‘na  raspolaganju’. Predviđena je i isplata darova za djecu, vrijednih po 600 kuna.

Božićni sajam

Do utorka se u gradsku upravu javilo 25 proizvođača i udruga koje žele sudjelovati na Božićnom sajmu. Grad organizira sajam od 17. do 23. prosinca u Radićevoj ulici, od Šetališta dr. Franje Tuđmana do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava. Za razliku od prošle godine, izlagači će biti smješteni u dva natkrivena šatora pa održavanje Božićnog sajma neće omesti vremenske prilike, što je bila najveća zamjerka lanjskom sajmu jer su štandovi bili postavljeni ‘pod vedrim nebom’.  
Rok za prijavu zainteresiranim izlagačima je 3. prosinca. Osim sajma, Grad u suradnji s franjevačkim samostanom u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole u Radićevoj ulici prvi put organizira i prikaz dočeka Božića, odnosno događanja na badnju večer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije