Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKAZI Dobio ocjenu, profesora vidio nije

Prošla ispit jer je prijatelj obećao pršut

U akciji se angažirao i novi načelnik PUZ-a Peran (desno)
import
22.09.2008.
u 18:37

Profesor Jerko Radoš s Prometnog fakulteta sumnjiči se za primanje mita jer je omogućio da se studentu Domagoju Joviću u indeks upiše ispit na kojem se uopće nije pojavio. Sumnja se da je Radoš za to dobio 700 eura, a Jovićev originalni test s roka na kojem je pao nađen je poslije kod Radoša.

Sva se trese...
Profesor Antun Sertić sumnjiči se da je preko Zlatka Radoševića dogovarao kada da studenti dođu na fakultet radi upisa ocjena. Radošević je pak novac koji su mu studenti za to dali u kuverti Sertiću ostavljao u jednoj mjenjačnici na Krugama! Jedna od osumnjičenih studentica, Irma Abaza priznala je u svom iskazu da se s osumnjičenim Josipom Djakovićem dogovarala za prolazak na ispitima, no negirala je da je za to dala novac.

No, iz nekih drugih iskaza proizlazi da je ipak dala 400 eura posrednicima te da je taj novac na koncu završio kod Božičevića. On je, naime, trebao nagovoriti profesoricu da studentici upiše ocjenu, no ta je profesorica to odbila učiniti kazavši mu da se "sva trese jer je istražuje policija". Tomislav Gelo, asistent na Ekonomiji, kojeg se pak sumnjiči da je na ispit pustio studenticu koja nije dovoljno znala te je za to podmićen pršutom (!?), u svom iskazu kazao je kako tu nije riječ o mitu.

Objasnio je kako je on tada učinio ono što bi učinio bilo koji profesor za studenta u toj situaciji  iako studentica nije znala 60 posto, koliko je potrebno za prolaz, on ju je pozvao da izađe na usmeni ispit jer bi, s obzirom na to da je već sedam puta izlazila na ispit, u slučaju pada, izgubila pravo na studiranje.

Molio za još dvije
- Za tu me studenticu molio moj dobar prijatelj Marko Slipčević i to bez ikakve novčane naknade. Kako sam ja tih dana branio doktorat, on je rekao da će nakon obrane doktorata donijeti drniški pršut. Ja sam mu rekao u nekoliko navrata da to ne čini, no on ga je donio.

Nakon obrane doktorata prisutne sam pozvao na pršut i rekao im da ga je donio moj dobar prijatelj Slipčević, no taj pršut nema nikakve veze s prolaskom studentice na ispitu - kazao je Gelo. Objasnio je da ga je Slipčević zamolio da na usmeni ispit, osim te studentice, pusti još dvije. Jednu od tih studentica je izbacio s ispita jer je bila bezobrazna i prepisivala je, dok za drugu nije mogao naći podatke kako bi utvrdio treba li joj pomoć.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije