Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Proširena direktiva za kazne vozačima zbog prekršaja u EU

policija
Foto: ilustracija
12.02.2015.
u 00:15

Sud EU osporio je pravnu utemeljenost takve direktive i Komisija je napravila promjenu

Policija će iz bilo koje države EU moći poslati kaznu za prometni prekršaj vozačima u bilo koju drugu državu EU. Europski je parlament, naime, odobrio jučer nova, proširena pravila o razmjeni podataka između svih država EU o vozačima koji rade prometne prekršaje.

Prema direktivi iz 2011., 22 države EU, uključujući i Hrvatsku, počele su razmjenjivati takve podatke, no Sud EU osporio je pravnu utemeljenost takve direktive i Komisija je napravila promjenu. Tu promjenu sada je izglasao EP i razmjena podataka vrijedi za svih 28 država, uključujući i Veliku Britaniju, Irsku, Dansku, Bugarsku, Cipar i Sloveniju. 

>> Hrvatski hotelijeri protiv nove direktive o paket-aranžmanima

>> Za lovačke trofeje lava, slona i nilskog konja treba dozvola EU

Komentara 3

MO
mozdaznam
01:58 12.02.2015.

a mene " blicnulo" u Austriji između dva tunela. a u k****

JT
j.togo
21:03 21.02.2015.

Kakve su to gluposti?? To je bzvrjedna informacija jer je UK, Irska, Danska itd....mogu blokirati. "The measures still need to be formally approved by the EU Council of Ministers." The Council has to vote unanimously on a number of mattersters which the member states consider to be sensitive. For example: operational police cooperation Dakle UK, Irska, Danska policija ne mora mrdnuti prstom je odluka nije jednoglasna i ne odnosi se na osjetljive dijelove zakona pa tako i policijsku kooperaciju ili ti pronalazak tko je zapravo vozio ...auto registracija,da...ali tko je zapravo vozio nema dokaza jer policija ne mora pitati ...svatko u UK, Irskoj i Danskoj može lagati "Nisam ja!" "Tko je vozio?" ....ne mora odgovoriti. Mpr. alkohol u krvi je kazneneo djelo u UK i irskoj i mora se znati tko je vozio!! Piscu tih gluposti savjetuem da pogleda Europen Commission, Representation in United Kingdom.

MK
marcel.kuzmic
11:35 12.02.2015.

Podržavam. Treba još srediti i registar vozačkih dozvola da nemreš imati jednu u recimo RH drugu u nekoj drugoj članici pa dok ti uzmu jednu, voziš na drugu. Treba i ukinti roaming za teleofniju i međunarodne pozive, treba definirati minimalnu plaču za sve članice Eu, treba uvesti euro kao jedinu valutu. uglavnom treba preslikati SAD u SED (sjedinjene europske države). to je jedini način da eu opstane. ovo sad je ko u male djece drž-nedaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije