Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROGE MJERE

Propusnice će se izdavati u gradskim uredima za mjesnu samoupravu

Zagrebački Holding/ilustracija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.03.2020.
u 22:59

Potvrde će se izdavati radnim danom  od 9 do 15 sati na rok od sedam dana.

Propusnice za sve koji su isključeni iz zabrane napuštanja mjesta prebivališta - sudionike u opskrbi, zaposlene u bitnim službama, novinare, građane koji putuju na posao i žurne službe, izdavat će se na rok od sedam dana u gradskim uredima za mjesnu samoupravu radnim danom u u razdoblju od  9 do 15 sati.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka, priopćila je u ponedjeljak navečer Služba za informiranje Grada Zagreba.

Podsjeća se da se, sukladno odluci Stožera civilne zaštite Grada Zagreba o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj,  od 23. ožujka 2020. zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta, odnosno stalnoga boravka.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe. Građani koji trebaju medicinsku skrb propusnicu pak mogu dobiti od izabranoga liječnika obiteljske medicine, a za one koji iz vitalnih obiteljskih razloga - briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta putuju u drugo mjesto - propusnice će se izdavati u gradskim uredu za mjesnu samoupravu.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka. Potvrde će se izdavati radnim danom od 9 do 15 sati na rok od sedam dana.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
radnik234
12:16 24.03.2020.

... novinari, građani koji putuju na posao... znači svi mogu ići na posao? Čak i tvornice i gradilišta gdje ima 40 i više ljudi?? Ne razumijem..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije