Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora

Propalo mirenje sindikata i Vlade, škole od sutra u štrajku!

učionica
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
09.10.2019.
u 11:57

Nakon višesatnog sastanka sindikalist Branimir Mihalinec kazao je da mirenje nije uspjelo

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata nastavljen je danas, no sastanak je završio neuspješno pa učitelji i profesori sutra stupaju u štrajk.

Sindikalist Branimir Mihalinec kazao je nakon sastanka da mirenje nije uspjelo.

Podsjetimo, školski sindikati zahtijevaju povećanje koeficijenta od 6,11 posto, a štrajkat će, najavili su ranije, dok se ne ispune njihovi zahtjevi.

– Postupak mirenja sa sindikatima je upravo završen. Sindikati su došli sa svojim zahtjevima koji su bili vrlo slični onim prethodnim zahtjevima. Mi smo iznijeli ponudu, kojom bi korigirali plaće za 2 posto od 1. listopada i dva posto od 1. lipnja, to je ukupni trošak od 320 milijuna kuna, to jer bio maksimum koji smo mogli postići, no oni to nisu prihvatili - rekao je nakon sastanka ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Dodao je kako zahtjev sindikata, odnosno povećanje koeficijenta nije mogao biti predmet rasprave.

VIDEO Prosvjed učitelja i profesora

Komentara 81

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:10 09.10.2019.

Ni kunu!! Kao ni jednom zaposleniku države! Trošite više nego li zarađujemo i imate veće plaće od onih koji vas plaćaju!

Avatar Nick2k
Nick2k
12:24 09.10.2019.

30% manje djece i 30% vise zaposlenih u skolstvu u odnosu na 1985.

VB
vbk
13:03 09.10.2019.

Zasto nisu strajkali od 15.6 do 4.9?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije