Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije pristala na ponudu

Propali pregovori SDP – GLAS, Mrak Taritaš želi voditi grad?

Anka Mrak Taritaš medijim govorila o 'Planu oporavka i otpornosti koji je još uvijek nevidljiv'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.03.2021.
u 20:22

Mrak Taritaš: Ponudili smo mjesne odbore gdje imamo odlične ljude

Iako je to djelovalo kao “gotova stvar”, od potpore stranke GLAS kandidatu za gradonačelnika SDP-a Jošku Klisoviću još uvijek nema ništa. Naime, kako neslužbeno doznajemo u SDP-u od više izvora, pregovori između Joška Klisovića i njegova tima te predsjednice GLAS-a Anke Mrak Taritaš su propali.

Kako tvrde izvori iz SDP-a, Mrak Taritaš tražila je “previše”. Što točno, ne otkrivaju, ali kažu da nije pristala na njihovu ponudu, koja je uključivala mjesto dogradonačelnice koje bi pripalo upravo njoj, jedno sigurno ulazno mjesto na listi za Skupštinu, jedno rubno mjesto na listi i još jedno, vjerojatno neprolazno.

U SDP-u drže kako je ponuda i više nego fer jer Anka Mrak Taritaš, kao netko tko je prije četiri godine ušao u drugi krug izbora za gradonačelnika, danas sigurno više nema tu “težinu” na temelju koje bi mogla, kažu, tražiti više. Paralelno se čuje i da se šefica GLAS-a, nakon što su pregovori propali, odlučila ponovno sama kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, što u njenoj stranci ne demantiraju, nego poručuju kako je to opcija o kojoj još razmišljaju. O prekidu pregovora sa SDP-om Anka Mrak Taritaš kazala je da su oni protekli u korektnoj atmosferi, ali da je njen dojam da kolege iz SDP-a ove izbore ponajprije vide kao sredstvo za zadovoljenje svih nezadovoljnika u raspuštenoj gradskoj organizaciji, a manje kao mogućnost okupljanja oko zajedničkog kandidata.

VIDEO Anka Mrak Taritaš o Milanu Bandiću

– Detalje razgovora s kolegama iz SDP-a ni 2017. ni 2021. godine nisam iznosila ni anonimno ni javno u medije jer sam uvijek bila korektan partner, a to smatram i lošom porukom našim građanima. A pogotovo nisam iznosila detalje koji sa stvarnim događajima nemaju nikakve veze – kazala je Mrak Taritaš.

Ni u jednom trenutku, dodala je, u GLAS-u nisu ništa tražili ni uvjetovali, nego su ponudili gradske četvrti i mjesne odbore “gdje imamo odlične ljude, koji su do sada dobro radili i surađivali s kolegama iz SDP-a”.

Komentara 45

Avatar pišući_šarlatani
pišući_šarlatani
20:41 11.03.2021.

Kazati da Mrak Taritaš "više nema težinu" nije korektno!

KU
Kultura
20:28 11.03.2021.

Ako je u gunji napravila onakav kriminal sa obnovom od 1.700 eura za m2 sta bi tek onda u zagrebu omastila brk. Srecom potpora biraca joj se krece oko 1% ili nesto manje od toga.

BL
Blabla
20:49 11.03.2021.

Glas , možemo , SDP , radnička fronta , HSS imali u tim strankama itko sa nekim znanjem , vizijom bar sa nekom karizmom ? Kad te ljude gledaš pomisliš da su ih birali negdje u nekoj Psycho ustanovi ,ovi , dami Bog oprosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije