Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKLJUČEN STEČAJ

Propala tvrtka skijašice Nike Fleiss pred brisanjem iz sudskog registra

Nika Fleiss
Luka Stanzl/Pixsell
24.08.2018.
u 12:30

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz veljače ove godine u kojem se tražilo pokretanje stečaja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i ukupnom iznosu od nešto više od 14.000 kuna.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje kojim se istovremeno otvara i zaključuje stečaj nad Ski Studio Fleiss d.o.o., tvrtkom proslavljene hrvatske skijašice Nike Fleiss i njezinog oca Rena pa će se nakon pravomoćnosti rješenja ta tvrtka s više od 690.000 kuna nepodmirenih obveza brisati iz sudskog registra.

Sudska odluka uslijedila je nakon prijedloga Financijske agencije (Fine) iz veljače ove godine u kojem se tražilo pokretanje stečaja zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i ukupnom iznosu od nešto više od 14.000 kuna.

No, prema u petak objavljenom sudskom rješenju, iz sustava e-Blokade proizlazi da je ukupan nenaplaćeni iznos obveza obiteljske tvrtke Fleissovih na dan 24. kolovoza 2018., a po svim neizvršenim osnovama za plaćanje na računu dužnika čak 690.825 kuna. Ističe se i da početak blokade računa te tvrtke traje od kraja rujna prošle godine.

Prema podacima navedenima u prijedlogu Fine, Ski Studio Fleiss ima jednog zaposlenog, otvorene račune i oročen novac u dvije komercijalne banke, a osim toga Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.

Ski Studio Fleiss tvrka je osnovana u siječnju 2008. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a kao direktori navode se Reno i Nika Fleiss. Kao predmet poslovanja te tvrtke, registrirane kao društvo s ograničenom odgovornošću za građenje, usluge i trgovinu, ističe se projektiranje i uklanjanje građevina, promidžba, turističke usluge, sportska rekreacija i poduka iz skijanja.

Prema posljednje predanim podacima o poslovanju, Ski Studio Fleiss je 2016. imao nešto više od 360.000 kuna prihoda i krajem te godine ostvario je dobit od gotovo 35.000 kuna.

Nika Fleiss u svojoj je skijaškoj karijeri prvi puta nastupila u Svjetskom skijaškom kupu 2002. a iste je godine kao hrvatska reprezentativka na Olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju osvojila dvanaesto mjesto u slalomu. Nastupila je i na Olimpijskim igrama u Torinu 2006. a napustila je hrvatsku A reprezentaciju u travnju 2010. Njezin otac Reno poznati je skijaški stručnjak koji je, između ostaloga, i višegodišnji voditelj natjecanja zagrebačke Snježne kraljice.

Ključne riječi

Komentara 2

DA
dario713
13:03 24.08.2018.

Bitno da se slika polugola,a mi da podmirujemo dugove.Sramota.

Avatar Oneill
Oneill
18:13 24.08.2018.

Koliko glupavog svijeta otvaraju tvrtke ko da je to lizati sladoled na štapiću i zarađivat milijune ili imaju crni novac pa ga peru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije