Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivanec

Pronevjerila 272.000 kuna humanitarne organizacije

kune
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2017.
u 11:36

Kako bi prikrila kazneno djelo, o isplatama je sastavljala isplatnice na koje je unosila neistinite podatke o primatelju

Policija je osumnjičila 46-godišnju referenticu humanitarne organizacije u Varaždinskoj županiji za pronevjeru i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Kao administrativno-financijska referentica podružnice jedne humanitarne organizacije u Ivancu od siječnja 2011. do ožujka 2017. godine pronevjerila je 272.000 kuna koje je skidala sa žiro računa.

Uz pomoć kartice podizala je gotov novac na bankomatima i šalterima, a potom ga provodila kroz blagajnu podružnice. Prvo bi novac uplatila u blagajnu i sastavila uplatnicu, a potom bi te uplaćene novčane iznose isplaćivala sama sebi.

Kako bi prikrila kazneno djelo, o isplatama je sastavljala isplatnice na koje je unosila neistinite podatke o primatelju, jednom obrtu čije je račune krivotvorila i ovjeravala faksimilom ravnateljice podružnice ili krivotvorila njezin potpis. Na dokumentaciju je udarila pečate podružnice.

Komentara 5

DU
Deleted user
13:26 02.10.2017.

ništa više humanitarno-imamo državu koja je dužna skrbiti o socijalnim slučajevima i nesposobnima za rad dosta su izvukli iz sirotinje na sažaljenje da bi na kraju bilo grabeža i kriminala sa tim sredstvima neka se rješava sve u okviru zakonaa ne da se vlada hvali kako je dobro a živimo sve gore

Avatar mrTrobec
mrTrobec
14:01 02.10.2017.

Eto zato ne dam ni lipe

DU
Deleted user
15:02 02.10.2017.

Koja humanitarna, koga se štiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije