Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija potvrdila

Pronašli su nestalog Amerikanca (18): Javio se policiji u Makarskoj

Jacob Ling
08.08.2019.
u 15:01

Javio se bratu i obitelji. Obitelj je kontaktirala veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu koje je u bilo kontaktu s MUP-om. Obitelj je zahvalila policiji i medijima, kazali su iz policije

Jacob Andrew Lingo (18), Amerikanac koji je nestao u Hrvatskoj i kojeg su tražili zadnjih deset dana, živ je i zdrav

– Javio se bratu i obitelji. Obitelj je kontaktirala veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu koje je u bilo kontaktu s MUP-om. Obitelj je zahvalila policiji i medijima – potvrdili su iz policije.

Mladić je došao u Policijsku postaju u Makarskoj javiti se policiji da je dobro pa se sada i službeno može maknuti s popisa nestalih, pišu 24 sata.

Obitelj je na Facebook stranici zahvalila svima koji su pomogli

"Hvala svima koji su dijelili informacije, davali podršku i molili se za Jacoba. Uspjeli smo kontaktirati Jacoba i on je na sigurnom! Primili smo poruku od osobe da je Jacob možda u opasnosti. FBI se uključio da bi se utvrdilo je li ta prijetnja stvarna. Bili smo zabrinuti. Američko veleposlanstvo u Zagrebu i hrvatska policija naporno su radili kako bi ga pronašli. Zahvalni smo za pomoć i brigu za našeg sina", stoji između ostalog u objavi.

Foto: Facebook/Screenshot

Podsjetimo, Jacob je putovao sam, a planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam tjedana nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Philadelphiji, u saveznoj državi Pennsylvaniji, 24. lipnja. U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švicarsku, Francusku i Italiju. Za to vrijeme bio je u kontaktu s prijateljima i obitelji. Italiju je napustio 19. srpnja, obitelji je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

Dana 22. srpnja poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda, a 25. srpnja kontaktirao je s nekoliko članova obitelji. Od tada mu se izgubio svaki trag. Obitelj je odmah alarmirala nadležne službe, a policija je intenzivno tragala za Jacobom. Njegova je majka kazala da je primila u poruku u kojoj netko prijeti njezinu sinu.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar raco
raco
10:39 08.08.2019.

sva sreća da je živ i zdrav, ali glupson ostaje glupson.

CE
cenzura
12:33 08.08.2019.

Tko plaća troškove traganja za ovakvim .ebivetrima??

DR
Drmiha
11:31 08.08.2019.

Ajde hvala Bogu da je živ i zdrav, a sada treba uzeti šibu i dobro ga naprašiti da mu više nikad ne padne na pamet biti neodgovoran

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije