Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriće?

Pronašli grobnicu i sarkofag Isusa Krista u Jeruzalemu?

grobnica
Arhivska fotografija
04.03.2012.
u 17:42

Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov”, što nagovještava da je Isus osnovao obitelj

Dvojica istraživača tvrde da su pronašli grobnicu i sarkofag Isusa Krista u Jeruzalemu. Bibliograf James Tabor i redatelj Simcha Jacobovici navode da su, osim Kristova sarkofaga, pronašli i ostatke njegovih učenika. Ova dvojica istraživača tvrde da sarkofazi potječu iz 1. stoljeća.

Tvrdnje su izazvale mnogobrojne rasprave i kontroverze diljem svijeta u kršćanskim religijskim krugovima. U istraživanju sarkofaga koristili su robotičku ruku na kojoj je bila ugrađena kamera. Grobnica, tvrde, sadrži kosturnicu na kojoj su natpisi s imenima Isusa, Marije i Josipa. Na jednoj od kosturnica piše “Juda, sin Isusov” ,što nagoviješta da je Isus osnovao obitelj.

Daljnja analiza mjesta pod velikim je pitanjem jer židovske vjerske vlasti zabranjuju ometanja i bilo kakve radnje na grobnicama. Mnogi religijski učenjaci i stručnjaci skeptični su u vezi s ovim otkrićem.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:49 04.03.2012.

Isus Krist je uskrsnuo treći dan i ovi nikako nisu mogli naći nikakve njegove kosti, pogotovo ne sarkofag. Jer je svakom iole inteligentnijem čovjeku poznato da su se u sarkofage sahranjivali samo bogataši, a ne siromašni puk. Isus nije imaoo nikakvog bogatstva, niti bi htio biti pokopan u sarkofagu. Dakle, još jedna od izmišljotina bezbožnika, koji na takav proziran način pokušavaju osporiti ono što se od usta do usta prenosi već dvije tisuće godina!

NI
Nibru
19:28 04.03.2012.

Sto je za vas uskrsnuce... Letjeti sa tijelom u svemir na drugu planetu ? Ili sjeti se covjece da si prah A samo duh tvoj ce dalje zivjeti ili.

Avatar niko_svetinja
niko_svetinja
19:06 04.03.2012.

Dubrad masonska i nevjernicka, sto jos nece izmisliti da oskrnave sina bozijeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije