Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjedočenje

"Pronađena tijela mrtvih vatrogasaca nitko nije pazio"

dražen slavica
Željko Mršić/PIXSELL
15.03.2011.
u 12:31

Vatrogasac Mate Bačić, poput ranijih svjedoka, svjedočio je o lošem odnosu Dražena Slavice prema vatrogascima.

Na zadarskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje za kornatsku tragediju u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca.

Na suđenju optuženiku Draženu Slavici, bivšem zapovjedniku šibenskog JVP-a, svjedočili su šibenski vatrogasci  Josip Zoričić i Mate Bačić te Mario Jozić iz DVD-a Vodice.

Svjedočio je i Mario Cvitan, sezonski radnik koji je kobnoga dana dežurao u vatrogasnom operativnom centru, no on je sat i pol vremena na upite o požaru i Draženu Slavici, s kojim je bio toga dana, odgovarao uglavnom govoreći "Nisam bio ovlašten" i "Ne sjećam se" pa je optužba zatražila preslušavanje razgovora.

Vatrogasci su svjedočili kako je njihova skupina od šest vatrogasaca na dan tragedije ostala gasiti požar na Kornatu u uvali Kravljačica i da su tek nakon poziva Mirka Juričeva Mikulina doznali da ga je sin Ante nazvao i rekao mu da ih je opkolila vatra.

Mate Bačić je kazao kako su kobnog dana oko ponoći samoinicijativno krenuli tražiti kolegu za kojeg im je rečeno da je nestao.

– Oko jedan poslije ponoći našli smo jednog, pa drugog, a na kraju ukupno šest stradalih vatrogasaca. Stradali vatrogasci bili su zgrčeni na leđima ili na boku, a jedan koji je bio u stijenama imao je potkapu. Bili smo frustrirani što pronađena tijela mrtvih vatrogasaca nitko nije pazio i mislili smo da su ih odnijeli – rekao je Mate Bačić, koji je poput vatrogasca Josipa Zoričića, ali i ranijih svjedoka, svjedočio o lošem odnosu Dražena Slavice prema podređenim vatrogascima.

Josip Zoričić je potvrdio da je kobnog dana Ivica Crvelin govorio da će reći da na Kornat neće ići i on i sin mu Ante, no da su mu ostali kolege rekli da se to zbog straha neće usuditi reći Draženu Slavici.

 

Ključne riječi

Komentara 5

LU
lukačević
13:06 15.03.2011.

E ajde ako Boga znate osudite više koga treba i prestanite nas maltretirati sa tom pričom...

AB
ABESINAC
17:23 15.03.2011.

Mene zanima znali se pravi razlog ovoj tragediji.Gledajuci tv i Kornate nevidim razloga da bi mis mogao izgorit a kamoli odrasli ljudi. Neka mi netko odgovori.Jos nisam cuo koji je razlog.

BO
boskovic
20:47 15.03.2011.

HDZ zna uzrok tragedije i to se krije od javnosti i Mesic zna .Tog dana kad se tragedija desila Mesic je kritikovao kud su isli travu i stine gasit a kad je saznao istinu o tragediji onda se ucutao onon je stara lopuza a za HDZ se zna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije