Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova akcija

Pronađen nautičar koji je u subotu nestao na otoku Pagu

'hgss01_nnn_kar_200710'
''
Autori: sv, eč/VLM
29.08.2010.
u 09:18

Potraga za nautičarem koji je nestao na šest metara dugom gliseru u Velebitskom kanalu, trajala je cijelu noć i nastavljena je u nedjelju ujutro.

Potraga za 50-godišnjim nautičarem koji je, kako je u subotu 28. kolovoza oko 20,30 sati javljeno središnjici HGSS-a, nestao na području otoka Paga, uspješno je okončana. Pronađen je danas oko podneva na istočnoj obali otoka. Potraga za nautičarem, hrvatskim državljaninom, koji je u subotu nestao na šest metara dugom gliseru u Velebitskom kanalu, trajala je cijelu noć i nastavljena je u nedjelju ujutro.

U potrazi su sudjelovale brodice lučkih kapetanija iz Senja i Zadra, dok je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje sa sjedištem u Rijeci od Obalne straže zatražila i pretraživanje zrakoplovom. U potragu se oko 21,17 sati uključio i trajekt Jadrolinije Sveti Juraj koji plovi na liniji Prizna - Žigljen, no traženje mu je otežavala bura i visoki valovi.

U posljednjem kontaktu mobitelom ustanovljeno je da se nautičar nalazio između hridi Šestakovci i uvale Gorička, no nije se uspio probiti do Paških vrata. Unatoč preporukama da se skloni u jednu od uvala, nautičaru je borbi s vremenom i valovima, ponestalo i goriva, a nakon 22,30 sati s nestalim nautičarem više nije bilo moguće uspostaviti kontakt.

Oko 11 sati brod Lučke kapetanije po jakoj se buri uspio probiti do uvale na Pagu u kojoj su živoga pronašli nautičara kojega su pripadnici HGSS-a Zadar tražili cijele noći.

Ključne riječi

Komentara 1

DR
dreamteam
20:54 29.08.2010.

Po ovoj fotki bi se reklo da su ga trazili na Velebitu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije