Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAKOPLOVNA NESREĆA U JAKARTI

Pronađena turbina indonezijskog zrakoplova, uzrok pada još nepoznat

Suspected remains of Sriwijaya Air flight SJ 182 at Jakarta International Container Terminal port
Foto: AJENG DINAR ULFIANA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
11.01.2021.
u 10:00

Podaci sa švedske mrežne stranice Flightradar24 pokazuju da je zrakoplov iznenada usporio i počeo padati ubrzo nakon polijetanja

Indonezijski mornarički tim izvukao je turbinu zrakoplova koji se srušio u subotu ubrzo nakon polijetanja iz prijestolnice Džakarte, rekao je dužnosnik u ponedjeljak.

- Turbinu je pronašao pomorski brod Rigel opremljen trodimenzionalnim sonarom, rekao je viši časnik Orri Ronsumbre

Ranije su pronađeni dijelovi zrakoplova i ljudskih tijela za koje se vjeruje da su bili u Boeingu 737-500 Sriwijaya Aira koji je u subotu nestao s radara samo četiri minute nakon polijetanja iz Međunarodne luke Soekarno-Hatta.

Ronioci su u ponedjeljak krenuli u potragu za crnim kutijama zrakoplova sa 62 putnika i člana posade koji se srušio u Javansko more, priopćila je indonezijska mornarica.

- Jutros su naši ronioci počeli raditi na tom području, rekao je u ponedjeljak viceadmiral Abdul Rasyid.

 

Vojska je u nedjelju objavila da su locirane crne kutije koje se sastoje od snimača podataka o letu i snimača zvuka u pilotskoj kabini.

Uzrok pada zrakoplova zasad nije poznat, ali podaci sa švedske mrežne stranice Flightradar24 pokazuju da je zrakoplov iznenada usporio i počeo padati ubrzo nakon polijetanja.

Komentara 1

SI
sisavac
12:59 11.01.2021.

737 je od konstruiranja nadalje problematičan, sa elektronikom se pokušalo ga oživiti, da ne propadnu milijarde ulupane u razvoj aviona. on zakaže upravo u trenutku polijetanja, kad se automatika počne boriti sa ljudskom rukom, senzori šalju krive podatke. stvar je jasna, boeing treba platiti masnu odštetu, jer ovo je svjesno bilo pušteno u promet. europa ima priliku na finjaka srediti trenutno jedinu konkurenciju airbusu, al joj s leđa dolaze kinezi, koji vole konfekciju, jedno nešto usvoje i onda se to štanca. za 5 godina kinezi će proizvoditi avione koji će biti ozbiljna konkurencija zapadnom dvojcu. eto vam američke tehnologije, nestao s radara, a svijet uz tolko satelita za nadzor drugih i špijuniranje, to ne vidi.. a umišljamo da 'osvajamo' svemir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije