Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISKE POBUDE

Uhićen muškarac koji je razbio Gabrićevu kliniku, policija objavila razlog napada

Razbijena stakla na klinici Svijetlost u vlasništvu Nikice Gabrića
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
04.03.2020.
u 15:03

Zbog sumnje da je tuđu stvar oštetio potaknut niskim pobudama osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Zagrebačka policija pronašla je muškarca (37) koji je početkom prošlog tjedna u noćnim satima razbio stakla na ulaznim vratima u Kliniku Svjetlost te ga prijavila da je to učinio potaknut mržnjom prema masonskoj udruzi vlasnika klinike Nikice Gabrića.

Policija je izvijestila da je uhićeni muškarac potaknut javno objavljenim informacijama o radu i članu udruge, stvorio negativni stav i mržnju prema toj udruzi i njenom članu te time motiviran, u ponedjeljak, 24. veljače oko 1,55 sati počinio kazneno djelo.

Navode da je automobilom došao do medicinske ustanove u Heinzelovoj ulici, maskirao se kapuljačom i zatim samostojećom metalnom pepeljarom pričvršćenom na metalni stalak koji je izvadio iz vozila došao do pročelja zgrade te više puta udario po staklenoj fasadi i na taj način ju razbio i probio. 

VIDEO: Snimka napada na kliniku Nikice Gabrića

Pepeljaru je potom odbacio ispred medicinske ustanove, sjeo u automobil i odvezao se, utvrdila je zagrebačka policija koja je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Zbog sumnje da je tuđu stvar oštetio potaknut niskim pobudama osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Razbijena stakla na klinici Svijetlost u vlasništvu Nikice Gabrića
1/9

Nikica Gabrić našao se nedavno u središtu pozornosti nakon što je za iznudu prijavio glavnog urednika tjednika 7dnevno i portala dnevno.hr Marka Cigoja, njegovog zamjenika Vuka Radića i direktoricu Mariju Dekaniću, a koji su ga navodno ucjenjivali fotografijama masonske lože i njihove ceremonije koje su kasnije i objavljene.

Gabrić je tada rekao kako ne krije da je mason, odnosno veliki meštar Velikog Orijenta Hrvatske, a potom je i bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić priznao da je član masonske lože zbog čega je podnio ostavku na tu dužnost.

Komentara 13

DU
Deleted user
16:03 04.03.2020.

Nije zadovoljan sa zidarom?

Avatar Bell940
Bell940
16:28 04.03.2020.

Naplatiti štetu i u buksu na hlađenje

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
17:32 04.03.2020.

Ako nabavi dobrog odvjetnika moći će dokazati revoltiranost i ugroženost od tajne skupine. Samo se nadajmo da neće izabrati odvjetnika masona 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije