Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontrola ide dalje

Pronađene još tri lažne diplome: Učiteljica 30 godina radila u školi

Diplome
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
31.05.2019.
u 12:49

Iz Ministarstva obrazovanja izvijestili su o novim lažnim diplomama.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak da su pronađene još dvije lažne diplome i jedna svjedodžba osoba zaposlenih u hrvatskim školama, što su ukupno 22 krivotvorene isprave otkrivene otkako traje provjera diploma i svjedodžbi u osnovnim i srednjim školama.

Pronađene su lažne diplome Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani, s kojom je osoba trideset godina radila u razrednoj nastavi, te Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, s kojom je osoba 26 godina predavala predmete iz strojarske grupe.

Otkrivena je i krivotvorena svjedodžba jednoga učilišta s kojom je zaposleni deset godina radio kao noćni pazitelj u jednom učeničkom domu.

Za sve navedene slučajeve pokrenuta je procedura prema nadležnim tijelima, a osoba koja je bila zaposlena s lažnom diplomom Fakulteta strojarstva i brodogranje dala je otkaz.

- Provjera vjerodostojnosti isprava već sad je snažna antikorupcijska mjera kojoj je glavni cilj vratiti povjerenje u sustav odgoja i obrazovanja. Važno je da smo osvijestili potrebu sustavne provjere i da se uspostavila procedura pri novom zapošljavanju da do toga više ne dođe. Ako želimo društvo u kojemu ćemo imati nultu stopu korupcije, svatko u svojemu djelovanju mora preuzeti svoj dio odgovornosti- poručila je tim povodom ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Komentara 32

CR
crodux
09:44 31.05.2019.

ako recimo jedan antifašist Miletić pijan drogiran prkosi narodu i dalje je na funkciji zašto onda ne bi zadržali te ljude na mjestima ako odgovorno rade svoj posao!

BO
bombaatomska
11:09 31.05.2019.

Postoji samo lažno znanje a sve diplome na svijetu su ionako lažne.

AN
angeomihael
11:04 31.05.2019.

Polaganje ispita ide ovako.Jedan tzv profesor koji misli da nešto zna ispituje studenta koji je nabubao gomilu gluposti na pamet i sad pun treme prepričava gluposti koje mu nikada neće trebati u životu niti imaju ikakvu svrhu.To je zaglupljivanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije