Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priopćilo Ministarstvo

Pronađena četvrta poginula osoba u teškoj pomorskoj nesreći u dubrovačkom akvatoriju

gumenjak, nesreća
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/7
27.04.2017.
u 13:14

Potraga za preostale tri nestale osobe nastavlja se

Drugoga dana potrage u moru dubrovačkog akvatorija pronađena je četvrta smrtno stradala osoba, nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak navečer sudarili plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumenjak s devet članova posade, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

O pronalasku četvrte smrtno stradale osobe u intenzivnoj  spasilačko-potražnoj akciji, koja se provodi drugi dan na širem području Koločepskog kanala, gdje se dogodila teška pomorska nesreća, izvijestili su djelatnici dubrovačke Lučke kapetanije i Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) Rijeka.

Potragu za preostale tri nestale osobe nastavljaju dubrovačka Lučka kapetanija i pripadajuće lučke ispostave, Pomorska policija Dubrovnik i Obalna straža RH.

U pomorskoj potrazi na širem području Koločepskog kanala, trenutačno su angažirana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split, jedno plovilo tvrtke Brodospas, jedna brodica Carinske ispostave Dubrovnik, brod rezervata Lokrum, gumenjak Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te dva plovila Pomorske policije Dubrovnik.

U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih plovila te helikopter iz sastava MUP-a, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske te u suradnji s HGSS-om, čijih 15 pripadnika obavlja kopnenu potragu.

U podmorsku pretragu u suradnji s MUP-om angažirani su ronioci Specijalne jedinice policije, dok je Obalna straža RH u potragu angažirala i dva podmorska vozila opremljena visoko razlučivom optikom i sonarima.

Teška pomorska nesreća u kojoj su se sudarili gumeni gliser i brod Lučke kapetanije Dubrovnik "Danče", dogodila se u utorak oko 21.20 sati u Koločepskom kanalu između uvale Pakljena i uvale Brsečine. Na gumenjaku je ukupno bilo devet osoba, od čega su dvojica muškaraca u nesreći bila ozlijeđena, dvoje je odmah pronađeno mrtvo, jedna smrtno stradala osoba je pronađena jučer popodne, a jedna danas.

Zbog teške pomorske nesreće sućut obiteljima stradalih i unesrećenih izrazili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, a  Vladina povjerenica za Dubrovnik Nada Medović proglasila je za petak dan žalosti u Dubrovniku.

 

Komentara 1

Avatar pasaluk
pasaluk
13:57 27.04.2017.

krivi Srbi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije