Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HDZ-ovci nezadovoljni

Promotivni spot o Zagorju izazvao raspravu: prikazali ste Tita, a gdje je Tuđman?

Kumrovec
Foto: Screenshot
25.04.2019.
u 11:32

Ne mogu se oteti dojmu da je Veliko Trgovišće i ovaj put (drugi put u sedam godina) preskočeno, ne zbog komercijalnih, već isključivo zbog osobnih, subjektivnih i političkih razloga u glavama onih koji vode našu županiju, kaže Žarko Tušek

Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije objavila je promotivni video "Zagorje - A fairy tale at hand", no video koji traje gotovo četiri minute nije se svidio lokalnim HDZ-ovcima.

Reagirao je predsjednik zagorskog HDZ-a Žarko Tušek koji smatra kako je nedopustivo da se u promotivnom videu ne spominje općina Veliko Trgovišće i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.

S druge strane, mnogima su zasmetali kadrovi iz Kumrovca i spomenika Josipa Broza Tita.

– Njemački magazin Bild sastavio je listu najvećih masovnih ubojica koji su obilježili 20. stoljeće. Na "Top 10" našao se i maršal Josip Broz Tito! On koji je svojevrsno rekao da će prije Sava poteći uzvodno nego Hrvatska postati neovisna. Takvu osobu i zločinca treba maknuti iz javnog života Hrvatske – jedan je od komentara na YouTubeu.

– Nedopustivo je povijesno, politički, domoljubno i naravno komercijalno, jer je to u interesu razvoja općine Veliko Trgovišće i cijelog turizma KZŽ. Kumrovec i Josipa Broza Tita nisam spomenuo nigdje. Samim time, uopće ne sporim korištenje Kumrovca u kontekstu razvoja političkog turizma, naprotiv.  Župan Kolar, zagorski SDP i njihove Vlade po tom pitanju nisu učinile ništa osim pisanja "masterplanova" i objavljivanja spomenutih videa! Od tih masterplanova nema ništa niti u KZŽ, a ni u Kumrovcu (sjetimo se samo "bajke" o golfskim terenima itd., da ne nabrajam) – napisao je na Facebooku Žarko Tušek i dodao:

– Ne mogu se oteti dojmu da je Veliko Trgovišće i ovaj put (drugi put u sedam godina) preskočeno, ne zbog komercijalnih, već isključivo zbog osobnih, subjektivnih i političkih razloga u glavama onih koji vode našu županiju. Onih koji Veliko Trgovišće koriste prigodno i u svrhu osobnog populizma. U krajnosti, koliko se investira u promociju Velikog Trgovišća, brojke posjetitelja i više su nego zahvalne. Koristimo u promociji Hrvatskog zagorja SVE naše potencijale i DA, odmaknimo se od politikantstva, ali upravo od takvog kakav u ovom promotivnom videu promovira župan Kolar. Kome bi pobogu, smetao dr.Tuđman u promociji naše županije?!? Kome bi smetale te 2-3 sekunde? Ako župan Kolar smatra da nije u interesu u promociji naše županije spomenuti da je u njoj rođen utemeljitelj moderne hrvatske države, to samo govori o njegovoj političkoj kulturi i osobnim vrijednostima. Za mene i zagorski HDZ to nije stvar političke kulture, nego opće kulture.

Komentara 62

PT
penzioner_toni
12:10 25.04.2019.

Kad će doći spomenik Joži Manoliću kao najstarijeg čovjeka ovih prostora?

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
15:00 25.04.2019.

Napraviti novi video uradak a ovaj maknuti !!! Barem to nije problem !

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
12:17 25.04.2019.

Čega se pametan stidi, lud se ponosi. U spot staviti čovjeka s top10 liste najvećih ubojica covječanstva. Kao da austrijanci u spot stave hitlera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije