Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dragan ljutić

'Ivanu Đikiću i cijelom nizu naših stručnjaka vrata su otvorena'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
28.03.2018.
u 15:09

Na izbornoj sjednici senata Sveučilišta dobio je 19 glasova dok je njegov jedini protukandidat dr. Šimun Anđelinović, dosadašnji rektor dobio 16 glasova, nedovoljno za novi mandat

Novi rektor Sveučilišta u Splitu je prof. dr. Dragan Ljutić, nefrolog, sveučilišni profesor i bivši dekan splitskog Medicinskog fakulteta. Na izbornoj sjednici senata Sveučilišta dobio je 19 glasova dok je njegov jedini protukandidat dr. Šimun Anđelinović, dosadašnji rektor dobio 16 glasova, nedovoljno za novi mandat.

-Čast mi je biti novi rektor splitskog Sveučilišta, najpropulzivnijeg na ovim prostorima i to zahvaljujući svim našim djelatnicima od začetka Sveučilišta do danas.Do jučer smo bili nigdje jer smo bili rascjepkani, znanstveni radovi su bili na 9 web domena, a sad kad se sve plasiralo na jednoj domeni, pokazalo se da je Sveučilište fenomenalno! – rekao je Ljutić i priznao svom prethodniku da je znanstvene radove s devet domena prikupio i plasirao na jednu. Isticao je timski rad jer ne može jedan čovjek ništa sam. Na pitanje koja su mu tri najvažnija prioriteta odgovorio je: -Studenti, studenti i studenti! - rekao je dr. Ljutić i najavio kako će osim STEM područja razvijati humanističke znanosti, umjetnost i kulturu.

-Nije sve podložno komercijalizaciji! - poručio je dr. Ljutić. Najavio je da će nastaviti međunarodnu suradnju sa sveučilištima u SAD-u, Izraelu i drugdje, koje je započeo dr. Anđelinović. Najavio je i osnivanje novih studija, odnosno prerastanje odjela u fakultete. -Svatko je dobro došao. On nije otišao. Ivanu Đikiću i cijelom nizu naših stručnjaka vrata su otvorena – rekao je odgovarajući na pitanje hoće li pozvati dr. Đikića. Svoj tim će predstaviti do 1. listopada, kada stupa na dužnost. Najavio je kako će pomoćnik rektora za studentska pitanja biti nominiran od strane studenata.

Komentara 5

LU
lukivoda
17:55 28.03.2018.

di je zapelo ? ĐIKAN već dugo nije niš otkril osim navodnih plagijata kod Barišića.Možda da nađe novog sponzora tipa Soroš.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
18:26 28.03.2018.

smem li ja da dodjen pa cu se druzim s djikic i nasi drugovi.

Avatar navijač
navijač
17:18 28.03.2018.

Zovi ga sebi kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije