Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

U mojoj klinici desetak Hrvata svake godine promijeni spol

Naslovnica 17. 12. 2017.
17.12.2017.
u 00:00

Dr. Đorđević: Smatra se da je operacija srca potrebna, ali da se spol mijenja iz hira. To je potpuno krivo, ti ljudi pate

Vrata se otvaraju, a vižljasti mladić u kariranoj košulji proviruje u dvoranu za sastanke bolnice ST Medica – Centra za urogenitalnu i rekonstruktivnu kirurgiju. Pruža dugu mršavu ruku i uz stidljiv osmijeh izgovara:

– Zovem se Jaša. Iz Slovenije sam, iz Koruške – kaže povlačeći stolicu kako bi sjeo za veliki stol.

Jaša je student psihologije u Ljubljani, treća godina. Ove srijede bio mu je rođendan. Dvadeset i treći. Za Jašu poseban:

– Ovo je moj prvi rođendan koji nisam pokušao zaboraviti. Sad konačno osjećam sebe, sad sam konačno sretan – izgovara dok prof. dr. Miroslav Lj. Đorđević sjeda pokraj njega, prima ga za ruku pa svoje skupa stisnute šake njih dvojica dižu u zrak.

Jaša je pacijent dr. Đorđevića, neobičnog 53-godišnjaka, koji je specijalizirao dječju kirurgiju, urologiju i genitalno-rekonstruktivnu kirurgiju. Dr. Đorđević završio je studij medicine u Beogradu, no svojim je znanjem odavna prešao granice svoje zemlje. Stručnjak je svjetskog glasa, o čemu svjedoči i podatak da su mu Amerikanci dali O-1 vizu kakva se daje najboljima iz cijelog svijeta – onima koji su dali najveći doprinos u znanosti ili su za nju dobili najprestižnije nagrade.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje ili prelistajte e-izdanje!

U Večernjem pročitajte i ove teme: 

- Vlaho Orepić: Hvala svima na pozivu, ali ostajem u oporbi

- Pogled u budućnost: 15 fenomena koji će uskoro promijeniti naše živote iz temelja

- Hrvatska vs. Crna Gora - bitka za kultni jedrenjak

- Najbogatiji Hrvat u Rusiji: Za uspjeh u Rusiji treba imati jake živce i konjsku jetru

- DAR: godišnji horoskop za 2018. godinu

Ključne riječi

Komentara 15

FI
FidelkastroN
21:25 16.12.2017.

Samo da im još ko ima ugradit novi mozak .Samo toj gospodi iz Hrvatske teško da postoji kirurg koji bi im moga pomoć .

DU
Deleted user
07:43 17.12.2017.

Jesi im kirurški promijenio i kromosome iz XY u XX? Jesu postali 'prave' žene?

BH
Bunjevac=Hrvat
21:10 16.12.2017.

Nema od ovoga nikakve ozbiljne priče.Ovaj se reklamira zbog novca.Ne može se usporediti kad netko pati i moli Boga da mu dade zdravlja,snage i života s nekim tko pati na razini Freud-ova "id".Nije uopće primjereno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije