Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije obijesna vožnja

Prometni stručnjak: 'Jutrošnja tragična nesreća je prometni terorizam'

Kod naplatnih kućica Mraclin vozač izgubio nadzor nad vozilom i udario u objekt HAC-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/10
23.01.2021.
u 15:43

Navodi kako se šteta na prometnoj infrastrukturi ne bi se smjela pokrivati policom od autoodgovornosti

Tragična prometna nesreća na autocesti Zagreb - Sisak u kojoj je smrtno stradao djelatnik HAC-a jest, prema prometnom stručnjaku Željku Marušiću, prometni terorizam. 

"Jutrošnja nesreća nije obijesna vožnja prema članak 226., Kaznenog zakona, nego prometni terorizam, kojeg treba definirati i uvrstiti u Kazneni zakon", napisao je na Auto portalu

Tvrdi kako se prometni terorizam treba kažnjavati na nekoliko načina. Izravnim istražnim zatvorom, poništavanjem vozačke dozvole i doživotnom zabranom polaganja vozačkog ispita te trajnim oduzimanjem vozila, kojeg je vozač bezobzirnim brutalnog kršenjem prometnih propisa pretvorio u oružje, stroj za ubijanje, neovisno tko je vlasnik. 

VIDEO Stravična nesreća na autocesti: BMW-om probio 3 zida

"Ako vlasnik vozila nije vozač, trebalo bi podnijeti kaznenu prijavu i protiv vlasnika, zbog neodgovornog raspolaganja vlastitim prometnim sredstvom koje se može pretvoriti u oružje", pojasnio je Marušić te dodao kako bi vlasnik oduzetog vozila potraživanje za izgubljenom imovinom trebao tražiti privatnom tužbom protiv vozača. 

Navodi i kako se šteta na prometnoj infrastrukturi ne bi se smjela pokrivati policom od autoodgovornosti te bi vlasnik prometnice potraživanje za štetu trebao ostvarivati tužbom protiv vozača, odnosno vozača i vlasnika vozila, kao solidarno odgovorne osobe.

Podsjetimo, vozač u automobilu BMW vozio je jutros oko pola 6 u smjeru Siska velikom brzinom te se zabio u prateći objekt pored naplatne postaju Mraclin u kojem se nalazio djelatnik HAC-a. Automobil je probio zid te usmrtio djelatnika koji je sjedio za stolom. 

Komentara 28

DA
Daniel05041986
16:02 23.01.2021.

Znači uzmem auto od rent a cara i skrivim nesreću a kriv je vlasnik tvrtke, ili ja posudim auto susjedu i on skrivi nesreću pa sam i ja kriv. Kakve su to gluposti, svaki nek odgovara za svoje postupke i gotovo

Avatar niwrad
niwrad
16:33 23.01.2021.

Sad će opet razni stručnjaci prodavati priče. A tko bi morao pokriti štete na prometnoj infrastrukturi, ako ne onaj kojem plaćamo osiguranje od odgovornosti? Pa nitko normalan se namjerno ne zabija u zgrade. Osim naravno terorista. No, terorizam je namjerno počinjenje štete i s jasnim motivom. Ovdje to očito nije slučaj. Nemojte opet izvrtati definicije elementranih pojmova samo za pet minuta slave.

DU
Deleted user
17:16 23.01.2021.

Ako je viozač bio pod utjecajem alkohola ili droge ili je zaspao za volanom ili se htio ubiti i ako je to bio razlog tragedije vozač treba odrobijat onoliko koliko zakon propisuje ali kretenski je to nazvati terorizmom u ovomm trenutku prije nego je istraga ustanovila u čemu je stvar. Tip koji je to nazvao terorizmom je totalni kreten i prikriveni terorist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije