Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADAR

Prolijevali pivu u crkvi pa potom istukli svećenika - policijskog kapelana

Policija - Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
06.08.2018.
u 13:42

Svećenik je zadobio ogrebotine na glavi, modrice na ramenu, kao i ranu na podlaktici.

Dvojica mladih muškaraca u crkvi Sv. Josipa u Zadru, u nedjelju ujutro oko osam sati između klupa za vjernike, prolijevali su pivu i još neku tekućinu. Pri tom su vrijeđali vjernike i pobjegli.

Kada je jedan od vjernika sve dojavio 36-godišnjem svećeniku, ovaj je potrčao za njima tražeći objašnjenje događaja. No, dvojac vandala ga je fizički napao i lakše ozlijedio. Svećenik je naime zadobio ogrebotine na glavi, modrice na ramenu, kao i ranu na podlaktici.

Prema opisu napadača od kojih je “jedan bio istetoviran po rukama i nogama” policija je privela dvojicu mladića u dobi od 20 i 23 godine na obavijesni razgovor o napadu na, kako nam je potvrđeno iz policije, svećenika koji je ujedno i policijski kapelan.

Iako smo u više navrata pokušali kontaktirati svećenika ipak ga nismo uspjeli dobiti, pa tako ni komentar na navodne sumnje da iza ovog fizičkog ali i više vandalskih napada na crkvenu imovinu stoje “pripadnici sekti i okultizma”. Na crkvi je navodno već ranije ispisivano niz grafita i pentagrama.

- Obrada slučaja je još u tijeku i stoga još uvijek ne možemo govoriti o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti počinitelja - rekao nam je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan.

Ključne riječi

Komentara 84

ST
stefj
14:41 06.08.2018.

Ovo su sigurno neki antife ili Srbi... A sada zamislite koja bi se buka digla da je to netko napravio nekom popu u pravoslavnoj crkvi. Ovako ti lijevi slobodno šaraju po crkvi i devastiraju, samo trebaju paziti da je katolička...

KO
komunikolog
14:13 06.08.2018.

A sada zamislite reakciju medija i političara da se nešto slični dogodilo npr. u crkvi na Cvjetnom trgu u Zagrebu!

IJ
IJaSamAntinfašist
14:36 06.08.2018.

Djeca partizana se malo zaigrala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije