Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

ProLife i Vigilare predali potpise za zaštitu nerođene djece i pomoći trudnicama

Foto: Tea Romić
1/6
13.10.2017.
u 12:30

Inicijativa ProLife.hr je potpise, koje je prikupljala putem nacionalne peticije "Imam pravo živjeti" tijekom ožujka i travnja ove godine, u Sabor donijela u 12 dječjih kolica jer se, pojasnili su, procjenjuje da se dnevno ubije 12 djece.

Predstavnici građanske inicijative ProLife.hr i Zaklade Vigilare predali su Hrvatskom saboru 168.561 potpis građana kojim traže da se zakonski zaštiti nerođeni život u Republici Hrvatskoj te konkretno pomogne ženama koje žele roditi svoje dijete.

U Saboru su ih primili predstavnici vladajuće većine, uglavnom HDZ-a - potpredsjednik Sabora Željko Reiner, Davor Ivo Stier, Ante Babić, Ivan Čelić te HRAST-ov Hrvoje Zekanović.

Inicijativa ProLife.hr je potpise, koje je prikupljala putem nacionalne peticije "Imam pravo živjeti" tijekom ožujka i travnja ove godine, u Sabor donijela u 12 dječjih kolica jer se, pojasnili su, procjenjuje da se dnevno ubije 12 djece.

- Hvala vam što ste nas primili. Danas smo vam došli s potpisima građana koje smo prikupljali prije ljeta s kojima se zalažemo za dvije stvari u najavljenim izmjenama tzv. Zakona o pobačaju koje idu u smjeru zaštite nerođenoga života i veće pomoći trudnicama. Dajemo vam mandat da te potpise u naše ime predate nadležnim institucijama – kazao je predsjednik Zaklade Vigilare Vice Batarelo. Osim toga, naglasio je, Saboru predaju i pravnu analizu Istanbulske konvencije.

- Mi nismo za ratifikaciju te vrlo kontroverzne konvencije i protivimo se uvođenju rodne ideologije u pravni sustav – naglasio je Batarelo koji je u Sabor došao u pratnji predsjednice Hrvatskoga pokreta za život i obitelj Katarine Kovačević, predsjednice udruge Glas roditelja za djecu (GROZD) Kristine Pavlović, voditeljice Odjela za majčinstvo i obitelj u Zakladi Vigilare Ivane Foretić, psihijatra Hermana Vukušića i studentskog kapelana don Damira Stojića.

Potpredsjednik Sabora Željko Reiner ispričao je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića jer je spriječen.

- Proslijedit ćemo vaše prijedloge Ministarstvu zdravstva na daljnje razmatranje, ali i proučiti analizu Istanbulske konvencije – objasnio je Reiner, na što je Batarelo zahvalio ustvrdivši kako je to primanje u Saboru festival demokracije.

- Hrvatski sabor je Sabor svih građana, predstavlja svu raznolikost i otvoren je za sve inicijative jer je to uloga Sabora – zaključio je Reiner.

1/1

Inače, inicijativa Prolife.hr je prije dolaska u Sabor organizirala kratko okupljanje pred Saborom, na Markovom trgu, gdje su, između ostalog, poručili i kako novoizabrani sudac Ustavnog suda Goran Selanec ne bi trebao obnašati tu dužnost zbog svojih stavova o pobačaju i gay brakovima.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
14:02 13.10.2017.

Ovo je teško i ozbiljno poremećena skupina.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
13:10 13.10.2017.

Ustavni sud je svoje rekao o tome stoga ove katoličke talibane treba potjerati u pseću kućicu gdje im je i mjesto pa neka tamo laju

TR
trolokva
12:55 13.10.2017.

samo naprijed,Bog vas blagoslovio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije